We maken gebruik van cookies.  
background-image

Wie is de Mol 2021 locaties

Voor de echte Molloten is het heerlijk dat de uitzendingen van Wie is de Mol weer zijn begonnen, en wat is het spannend! Voor ons Tsjechië liefhebbers is het heel erg leuk dat het nieuwste seizoen in ons favoriete vakantieland plaatsvindt. Iedere aflevering van het seizoen 2021 zien we prachtige WIDM locaties in Tsjechië voorbij komen. Heeft een specifieke WIDM locatie van 2021 extra indruk op u gemaakt? Op deze pagina leest u alles over de locaties van het 21e seizoen van Wie is de Mol. Heeft u vragen over specifieke bestemmingen, dan helpen we u graag.

 

LOCATIES IN WIE IS DE MOL? IN TSJECHIË

Bent u ook zo benieuwd waar het zich allemaal heeft afgespeeld? Onderstaand vindt u per aflevering van Wie is de Mol informatie over de bestemmingen uit de betreffende aflevering. 

 

Kasteel Cornštejn in Moravi - WIDM 2021 locatie

Locatie WIDM21 - AFLEVERING 1

 

De eerste aflevering van Wie is de Mol speelde zich af in Zuid Moravië. Dat is een prachtige streek in het Zuiden van Tsjechië, tegen de Oostenrijkse en de Slowaakse grens aan.

Dit is een schitterende streek met veel wijngaarden, leuke stadjes en prachtige kastelen, zoals dkasteelruïne CornštejnDe schitterende omgeving van de bijzondere kastelen van Lednice en Valtice met het romantische landschap wordt ook wel de tuin van Europa genoemd. Het is in dit landschap waar de mountainbike opdracht was van de deelnemers in de eerste aflevering van WIDM21. Wij hebben ervan genoten!
 


Tatra-fabriek-moravië WIDM 2021 locatie

LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 2
 

In de tweede aflevering bleven de deelnemers in Moravië, onder andere in de prachtige stad Brno. Verder werden het Valtice kasteel, het Loucký klooster in het prachtige wijnstadje Znojmo, én de bijzondere locatie van de oude Tatrafabriek prachtig in beeld gebracht. De Tatra’s zijn schitterende historische auto’s, het museum is zeker de moeite waard.

 

Punkevní-Jeskyně wie is de mol grot 2021

LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 3


De derde aflevering van Wie is de Mol in 2021 startte in Bro en vervolgens gingen de deelnemers naar de schitterende Moravische Kras.

Een prachtig grottengebied en kalksteengebergte met kloven van soms wel 150 meter diep. Hier kreeg de ene helft van de deelnemers de kans om met een kano op de Punkva rivier door de grot te varen. De andere deelnemers moesten abseilen vanaf de Baťa’s wolkenkrabber in Zlín. Bata was bekend van de schoenenindustrie en erg belangrijk voor Moravië. Vanaf de top van het gebouw heeft u een mooi uitzicht. U kunt via de paternosterlift  (de lift die mooit stopt) naar boven en op de top is een café. Bekijk ook de tweede lift, zo groot als het hele kantoor van de eigenaar!
 

Velke Amerika - WIDM locaties in 2021

LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 4


In de vierde aflevering van WIDM21 waren de deelnemers even terug in Brno. Vandaar reden ze via het prachtige Kroměříž naar het andere Karstgebied ten Westen van Praag. Dit Nationaal park noemt men Český kras, Tsjechische Karst! Er zijn prachtige valleien en kloven ontstaan zoals de Kačák-vallei en de Kodská-kloof, maar ook de watervallen in de Bubovický kreek behoren tot de mooiste plekken in het gebied. Bezoek ook vooral het schitterende Kasteel Karlštejn.

De overgebleven deelnemers van wie is de Mol moesten het Water-en-vuur-Spel spelen in de Tsjechische Grand Canyon,  Velká Amerika. De ondergelopen steengroeves zijn een lust voor het oog!


Boheems Paradijs - WIDM 2021

LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 5


De deelnemers van Wie is de Mol hadden geluk want vervolgens gingen ze in aflevering 5 van WIDM 2021 naar het schitterende Boheems Paradijs, Český ráj. Toen ze aankwamen bij de Prachovské skály waren de superlatieven niet voor de poes!


Enkele quotes van de kandidaten: 

►  Renee: "Het leek wel de Hobbit! Echt enorme rotspartijen."

►  Charlotte: "Een adembenemende view om op af te lopen."

En dat is ook zo!
De kandidaten speelden hier vanaf drie uitkijkpunten het Wie-wat-waar-spel. Later kwamen ze samen in het treinmuseum in Lužná u Rakovníka waar ze het tweede spel speelden en dat resulteerde in de uitschakeling van Joshua.


WIDM locaties in 2021

LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 6


In aflevering 6 zijn de 5 overgebleven deelnemers voornamelijk in Mladé Boleslav. Een stad ten Noordoosten van Praag en voornamelijk bekend vanwege het ŠKODA Museum. Na een opdracht in een klassieke bus moeten ze zien te ontsnappen uit hun cellen in de oude gevangenis in Mladá Boleslav (sinds 1955 gesloten). Deze gevangenis wordt nu alleen nog gebruikt als filmlocatie, o.a. voor Mission Impossible 4, met Tom Cruise. Wist u trouwens dat er erg veel filmlocaties zijn in Tsjechië waar Hollywood kaskrakers en diverse Art Movies zijn opgenomen? Wanneer u een echte filmliefhebber bent, zult u uw ogen uitkijken in Tsjechië, niet alleen op locaties van WIDM 2021, maar ook daarbuiten!

De tweede opdracht speelde zich af in het openluchtmuseum Mayrau (mijnbouw). Het lijkt hier alsof de tijd heeft stilgestaan. Wat fijn! Alle kandidaten zijn door…..zouden er bij aflevering 7 dan 2 spelers afvallen?
 


LOCATIE WIDM21 -AFLEVERING 7


Deze aflevering van Wie is de Mol in Tsjechië vond onder ander plaats in Hospital Kuks

Dit voormalige kuuroord/ziekenhuis uit 1695 is prachtige gerestaureerde en één van de meest mooie  Barokke gebouwen van Tsjechië.
Er is nu een museum gevestigd dat u kunt bezoeken met een gids, ook de crypte kunt u bekijken.
Zelf zijn we erg fan van de prachtige apotheek en het bijbehorende laboratorium is erg interessant.

Er was helaas wel wat te doen over de opdracht die de kandidaten hebben uitgevoerd, waarvoor uiteindelijk ook excuses zijn gemaakt.

 LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 8


De achtste aflevering van Wie is de Mol in Tsjechië was wel een hele bijzonder vonden wij.
Je krijgt een mooie indruk van de schitterende Spa-Driehoek in West-Bohemen, vlak over de grens met Duitsland.

Met name het mooie stadje/kuuroord Mariánské Lázně (Marienbad). Deze mondaine plaats was het “thuis” van beroemdheden als Goethe en Wagner.

Ga hier beslist eens kijken als u in de buurt bent.
Vooral vanwege zijn architectuur lijkt dit kuuroord op Karlovy Vary. Velen geven echter de voorkeur aan Mariánské Lázně  dat, hoewel kleiner, door het parkachtige uiterlijk een ruimer opgezette indruk maakt.
Er zijn nog drie kandidaten over.....Spannend!LOCATIE WIDM21 - AFLEVERING 9


De finale van Wie is de Mol begint in een 5 sterrenhotel in Mariánské Lázně , waar de kandidaten hebben genoten van het stadje, de mooie zuilengalerijen en "de zingende fontein"’.
Maar al snel gaan ze richting het romantische stadje Loket met het gelijknamige kasteel. In de verte zie je het Middeleeuwse kasteel al liggen aan de rivier. de Ohře. Vanaf hier hebben ze de prachtige fiets/wandelroute gevolgd naar Karlovy Vary en de rotsen van Svatoš (Svatošské skály).

Zou het niet geweldig zijn in de voetsporen van Charlotte, Renée en Rocky te treden en deze mooie tocht ook te maken? Vanuit uw eigen vakantiehuis in West Bohemen is dit erg goed mogelijk.
We zullen niet verklappen wie uiteindelijk als de Mol én als de winnaar uit de bus is gekomen! Het zou zo maar kunnen dat u nog niet alle afleveringen heeft gezien!


 

WIDM 2021 locaties zelf ervaren?

Raakt u ook zo enthousiast van alle prachtige beelden die ze bij Wie is de Mol laten zien? U kunt dit ook ervaren tijdens uw vakantie naar Tsjechië. Bij Bohemia Travel zijn we al meer dan 30 jaar Tsjechië specialist en kunnen we u alles over de WIDM locaties in 2021 vertellen. Wilt u uw vakantie naar Tsjechië uitstippelen, maar weet u nog niet precies waarheen? We helpen u graag met een persoonlijk advies. We hebben al onze vakantiehuizen zelf bezocht en kunnen u daarom uitstekend adviseren. Spreek ons gerust aan via de chat voor meer informatie of stuur een mail naar info@bohemia.nl. Weet u al in welke accommodatie in Tsjechië u uw vakantie wilt doorbrengen? Dan kunt u deze heel eenvoudig boeken via onze website. Wij wensen u alvast heel erg veel plezier op de prachtige locaties van WIDM 2021!