We maken gebruik van cookies.  
background-image

De 6 mooiste plekken in Tsjechie

Tsjechië is een veelzijdig land met vele mooie natuurgebieden en historische stadjes. De mogelijkheden om er een geweldige vakantie te beleven zijn eindeloos. Wij raken zelf dan ook niet uitgekeken op dit fantastische land. De 6 mooiste plekken in Tsjechië delen we graag met u.  

 

Mooiste plekken in Tsjechië

Wilt u op vakantie naar Tsjechië maar weet u nog niet waarheen? Wij laten de 6 mooiste plekken zien, zodat u inspiratie kan opdoen om de ideale vakantiebestemming te vinden. We hebben ze alle 6 hieronder voor u op een rijtje gezet.

 

1. Boheems paradijs

Allereerst in het rijtje van mooiste plekken in Tsjechië, is het Boheems paradijs. Dit gebied is sinds 2005 een UNESCO geopark. In het gebied is een indrukwekkende natuur te vinden met veel rotsen. Het Boheems paradijs wordt in het Tsjechisch ook wel Český ráj genoemd. In het gebied kunt u uitstekend wandelen, grotten bezichtigen en kastelen bezoeken.

 

Bekijk onze accommodaties in het Boheems paradijs.

 

2. Het Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is een van de grootste Nationale Parken van Europa. Het gebergte staat vooral bekend om haar mooie natuur, vandaar dat veel toeristen hier ook heen gaan om te wandelen of mountainbiken. Er zijn in het gebied veel fiets- en wandelroutes langs prachtige beekjes en watervallen. In het Reuzengebergte vindt u ook vele verblijven midden in de prachtige natuur.

 

Bekijk onze accommodaties in het Reuzengebergte.

 

3. Praag

De hoofdstad van Tsjechië, Praag, kan natuurlijk niet missen op het lijstje van mooiste plekken in Tsjechië. De stad wordt namelijk niet voor niets als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Het oude historische centrum 

van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verschillende oude bouwstijlen en vele torens zijn er door de gehele stad te bewonderen. Ook een bijzondere bezienswaardigheid is de Praagse burcht. Deze is met wel 570 meter lengte en 128 meter breedte de grootste burcht van de wereld. Daarnaast zijn de verschillende musea en kerken in de stad zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Bekijk onze accommodaties nabij Praag.

 

4. Lipnomeer

Het Lipnomeer is een van de meest toeristische gebieden van Tsjechië. Het 40 km lange stuwmeer is in de zomer de uitstekende plek om te gaan zwemmen, zeilen of surfen. Daarnaast zijn er ook vele verschillende loop- en fietsroutes om het meer uitgestippeld. Als u hier op bezoek bent is het ook aan te raden om vanuit het Lipnomeer een keer het stadje Český Krumlov te gaan bezoeken.

 

Bekijk onze accommodaties bij het Lipnomeer.

 

5. Český Krumlov

Český Krumlov is een stadje gelegen in de regio Zuid-Bohemen en staat al sinds 1992 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het staat vooral bekend om de oude binnenstad, waarin een prachtig kasteel staat. Dit kasteel is tussen de 14e en 17e eeuw gebouwd. In de stad zijn ook vele leuke winkels, restaurants en ateliers te vinden. Tenslotte is het ook mogelijk om de stad vanaf het water te verkennen met de kano. Goed om te weten is dat het centrum van Český Krumlov autovrij is. Gaat u de stad bezoeken dan kunt u hier heen met de bus of u kunt uw auto kwijt op een van de vijf parkeerterreinen in de buurt van het centrum.

 

Bekijk onze accommodaties nabij Český Krumlov.

 

6. Brno

Brno is de tweede grootste stad in Tsjechië en ligt in het zuidwesten van het land. Studenten maken in deze stad een derde uit van het inwoneraantal. Het is dus een echte studentenstad. In Brno worden vele culturele evenementen georganiseerd en er zijn vele theaters. Het mooiste plein in deze stad is Zelný trh, ook wel koolmarkt genoemd. Op dit plein staan prachtige barokke paleizen en een van de oudste theaters van Europa, het Reduta. Brno kan daarom ook zeker niet missen op het lijstje mooiste plekken in Tsjechië!

Bekijk onze accommodaties in Brno.
 

Nog meer plekken om niet te missen:
 

De rotsen van Adršpach en Teplice
► Boheems Zwitserland
► Wijnstreek in Tsjechië
► Nationaal Park het Boheems Woud
► Zeer veel Unesco Erfgoed
► De Moravische Karst

 

Schitterende overnachting

Bij de mooiste locaties horen ook passende accommodaties. Deze boekt u zeer eenvoudig bij Bohemia Travel. Al onze accommodaties hebben wij zelf eerst bezocht. Hierdoor voorkomen we dat u voor verrassingen komt te staan tijdens uw vakantie en garanderen wij prettige accommodaties. Dit brengt als voordeel dat wij u goed kunnen adviseren over wat er in de buurt te beleven valt. Benieuwd naar al onze vakantiehuizen in Tsjechië? Bekijk dan het overzicht of spreek ons aan via de chat voor persoonlijk advies.

 

Neem contact op

Heeft u al wel bedacht welke van de mooiste plekken in Tsjechië u wilt gaan bezoeken, maar bent u nog niet zeker over de accommodatie? Bij Bohemia Travel helpen wij graag met het uitzoeken van een verblijf dat aan al uw wensen voldoet. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via de chat, per mail info@bohemia.nl of telefonisch via +31 76 520 19 28.