We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kanovaren en raften in de Sumava

Kano en Raften in de Šumava  Kano en Raften in de Šumava  Kano en Raften in de Šumava

De rivier de Otava wordt gevormd door de samenvloeiing van twee bergrivieren (Křemelná en Vydra) in de prachtige natuur van de Šumava.

Deze rivier stroomt door prachtige natuurlijke landschappen en mooie historische steden zoals Sušice, Horažďovice, Strakonice en Písek. Bij Kasteel Zvíkov mondt het uit in de Vltava en daarna het Orlikmeer.
De Otava is erg geschikt om te kanoën en raften, er zijn naast de prachtige natuur veel goed begaanbare stuwen en het is normaal gesproken niet druk op het water.
 

► Stroomopwaarts tussen Čeňkova pila en Radešov is alleen toegankelijk voor de ervaren kanoërs en alleen begaanbaar in de lente of na regen.

► Vanaf Annín, Radešov of Rejštejn tot aan Sušice  ligt het mooiste gedeelte van de rivier de Otava. Er moet echter wel voldoende water zijn en dat is afhankelijk van de regen in Šumava. Zeker niet geschikt voor beginners

► De meeste mensen beginnen echter in Sušice  waar ook de meeste voorzieningen zijn en vanaf hier is de rivier het meest toegankelijk, ook geschikt voor kinderen. De waterstand moet wel minimaal 30 cm. zijn.
 

Voor al de aanbieders geldt dat vervoer van boten en gasten wordt gezorgd, zodat u kunt genieten van een heerlijke trip op het water.
U kunt éénpersoons- tweepersoons en familie kano’s huren. Kayaks of rafts zijn ook te huur. E.e.a. afhankelijk van de waterstanden. 

Houdt u er rekening mee dat u ongeveer 1 uur doet over 4 á 5 km. afstand dus de meeste routes zijn geschikt voor een dagtrip.
Maar uiteraard zijn er ook meerdaagse trips mogelijk tot aan kasteel Zvíkov en de Vltava (Moldau).
 

Plattegrond kanovaren Šumava


1: SUŠICE - RABÍ
10 km rustigere rivier, een tocht geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Er zijn geen stuwen in dit gedeelte van de rivier. Het water is in de meeste delen kniediep, dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Aan de finish vind je een prachtig uitzicht op het Kasteel Rabí.


2: SUŠICE - HORAŽĎOVICE
20 km rustigere rivierstroom, een tocht geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Er zijn twee stuwen op de route. Ook hier komt het water meestal tot aan de knieën, dus u hoeft zicht echt geen zorgen te maken.


3: ANNÍN - SUŠICE
12 km snellere stroom met stuwen en stroomversnellingen, niet geschikt voor beginners. Ervaring en kennis is noodzakelijk. Op de route 4 stuwen en 2 drempels, de eerste stuw en drempels zijn berijdbaar. Geconditioneerd door waterniveau van minimaal 50 cm.


Bohemia Travel wil met veel plezier deze tochten voor u boeken. Ter plaatse is het echter gemakkelijk zelf te regelen, men spreekt goed Engels.
Ook is het wellicht handig om te kijken welke tocht en welke kajak, kano of raft het beste bij u past.

voor meer informatie en boekingen kunt u onder andere terecht bij:
https://www.pujcovna-lodi.com/vodacke-trasy-otava
https://www.otava.eu/
https://www.otavatour.cz/


Hier kunt u kano's en rafts huren, zij helpen u verder op weg. 
Bohemia Travel heeft echter geen invloed op de uitoefening van uw tochten, deze zijn op eigen risico.