We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Rabi

Kasteel Rabí is gebouwd aan het begin van de 13e eeuw, en het is vandaag de dag de grootste burchtruïne van Tsjechië.


Kasteelruïne Rabí in het Boheems Woud  Kasteelruïne Rabí in het Boheems Woud  Kasteelruïne Rabí in het Boheems Woud  


Kasteel Rabí


In het pittoreske landschap van het Boheems Woud, met Sušice in het middelpunt,  liggen drie prachtige kastelen KašperkRabí en Velhartice die de handen ineen geslagen hebben. Samen noemt men deze burchten de “Šumavské Trojhradí”.

De ruïnes van het kasteel Rabí en het gelijknamige dorp liggen 9 km ten noordoosten van Sušice op een rotsachtige heuvel in de buurt van de rivier de Otava , op een hoogte van 478 m boven de zeespiegel.

Het middeleeuwse kasteel met romaanse fundamenten had in het verleden een belangrijke rol in Zuid-Bohemen bij het beschermen van de handelsroute (goud) tussen de steden Sušice en Horažďovice. Goud werd vroeger gewonnen aan de oevers van de Otava. Hierdoor werd het kasteel vaak aangevallen.

In de kasteelzaal is een expositie van middeleeuwse tegels met een replica van laatgotische tegelkachels, in het zomerseizoen zijn er verschillende culturele evenementen in het Kasteel.

In de Burcht Rabí kunt u gedurende het hele jaar rondleidingen volgen:
U bezoekt hierbij onder andere de mooi bewaarde kamers van het kasteel, de tentoonstelling van tegelkachels, de kelders, de uitkijktoren (26 meter hoge Donjon), een 60 meter diepe put en de gevangeniscellen in de kelders.
Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht op de Šumava.
Rabí werd in 1978 uitgeroepen tot nationaal cultureel monument.

Op de binnenplaats van het kasteel vindt u een boogschietbaan, met de mogelijkheid om te schieten met verschillende kruisbogen en katapulten.
Soms zijn er roofvogelshows.

Ook het dorpje Rabí is leuk om te bezoeken voor een koffie of lunch.

Adres:
Státní hrad Rabí
Rabí 53
342 01 Sušice
https://www.hrad-rabi.cz/en

Kasteel Kašperk  Kasteel Velhartice  Kasteel Rabí
 

De omgeving van Kasteelruïne Rabí


Er zijn in de omgeving goed onderhouden fietspaden , o.a. langs de nabijgelegen rivier de Otava.
De rivier de Otava stoomt door prachtige natuurlijke landschappen en prachtige historische steden zoals Sušice, Horažďovice, Strakonice en Písek. De rivier loopt uit in de Moldau onder het kasteel van Zvíkov.

De Otava heeft een sterke toeristische aantrekkingskracht, gewild bij vissers, watersporters en zwemmers. Langs de oevers van de Otava liggen veel campings waar u ook als “niet kampeergast” terecht kunt voor activiteiten.

Zo kunt u hier heerlijk kanoën op de rivier en genieten van de schitterende omgeving. Bijvoorbeeld  een kort stuk van Sušice naar Rabí. Geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, beginners en leuk voor een paar uurtjes. U vaart door het pittoreske platteland van Šumava, er is geen stuw onderweg. De vaartijd is ongeveer 2 uur. En u eindigt aan de linkerkant voor de brug met uitzicht op het nabijgelegen kasteelruïne Rabí.

 

Wat is er nog te doen in de omgeving van Kasteel Rabí

Horažďovice, met aquapark en in juni een papfestival (!)
► Schwarzenbergkanaal in de Šumava
► Het pittoreske stadje Sušice, wordt vaak de "Poort van Šumava" genoemd.
► Schiiterend wandelgebied bij de rivier de Vydra
► U kunt ook mooie wandelingen maken bij de Líšná  heuvel.

Horažďovice  Kanovaren op de rivier de Otava  Sušice