We maken gebruik van cookies.  
background-image

Reuzengebergte-krkonose

Bekijk al onze vakantiehuizen in het Reuzengebergte

Relaxpark in Janske Lazne  Benecko  Snezka, berg in het Reuzengebergte


Vakantie in het Reuzengebergte vanuit uw eigen privé vakantiehuis.


In deze mooie indrukwekkende streek vindt u de hoogste bergen van Tsjechië, veelal zijn de bergtoppen bedekt met gras en bloeiende weiden.
De hoogste berg is de Sněžka met 1602 m. De sportievelingen kunnen hier geweldig mountainbiken op de MTB-afdalingsroutes die u via de diverse kabelbanen kunt bereiken.
Meer mogelijkheden waar u met de kabelbaan mét fiets omhoog kunt zijn: Špindlerův Mlýn, Harrachov, Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Vrchlabí en Rokytnice nad Jizerou. Dit zijn de grotere bergdorpjes waar u veelal ook klimparken, touwklimparken en bobsleebanen aantreft.
Geen zin om bergop te fietsen? Neem dan gewoon één van de cyclobussen.

De verschillende stadjes maken het voor de toeristen aantrekkelijk, zo kunt u steps en fietsen huren en zijn er zéér veel wandelpaden met uitgezette routes.

Kijk hier voor een kleine selectie van de wandelpaden in het Reuzengebergte. .
Uiteraard zijn er nog tientallen routes meer te vinden; voor de beste informatie en plattegrondjes kunt u ter plaats terecht in één van de vele Infocentra, aangeduid met een groene i.
Ook zijn er een aantal educatieve paden die erg geschikt zijn voor kinderen. Denk hierbij aan “het smokkelaarspad” of het pad met de houten sculpturen in Rokytnice nad Jizerou.
Maar zeker ook de mensen die houden van geocaching of dat eens willen proberen kunnen hier hun hart ophalen.


Omgeving Benecko  Omgeving Benecko  Omgeving Benecko

Behalve de hoogte in, kunt u in het Reuzengebergte ook het ondergrondse bezoeken; er is een keur aan oude mijnen, grotten en gangenstelsels. Černý Důl (zwarte mijn) is hier een mooi voorbeeld van.

In Harrachov is een glasblazerij met museum waar u een kijkje kunt nemen. En een rit met de nostalgische (uit 1899) tandradbaan tussen Harrachov en Kořenov is leuk om te doen, de steilste spoorbaan in Tsjechië.
Ook de wandelroute naar de Mumlava watervallen is erg mooi.

Janské Lázně is van orgine een kuurstadje, u kunt hier dan ook genieten van een heerlijke wellness.
Ook leuk...in de zomer kunt u hier met een treintje een titje maken van ongeveer 1 uur en 45 minuten. De route loopt van Janské Lázně naar Černa Hora langs de Modrokamenná bouda, waar ze een tussenstop maken om van het prachtige uitzicht en een stukje taart te genieten. Verder via een uitkijktoren terug via een mooi wandelpad naar de promenade in Janské Lázně. Een ideaal tripje voor kleine kinderen en mensen die niet goed ter been zijn.


En er is meer……op diverse plaatsen in het Reuzengebergte huurt u rafts, kano’s, quads, fietsen (ook elektrisch en kinderfietsen met helm), steps. Er zijn  diverse kinderspeelplaatsen en openluchtzwembaden in de nabijheid.


En sinds 2017 kunt u in Janské Lázně "over de boomtoppen lopen". Het boomtoppenpad is een ware belevenis en dit avontuur mag zeker tijdens uw verblijf in het Reuzengebergte niet ontbreken. Het houten pad brengt u over een lengte van 1300 meter tot een hoogte van 45 meter, waar u kunt genieten van het uitzicht en van de gigantische bomen, sommige meer dan 150 jaar oud. Aan het einde wacht dan de glijbaan....u bent snel weer beneden!
In het hoogseizoen is reserveren aan te raden. 

Janské Lázně, Boomkroonpad  Janské Lázně, Boomkroonpad Treintje bij Janské Lázně  

Wilt u behalve deze overvloed aan natuur ook nog cultuur snuiven dan kunnen wij u het volgende aanraden
 Kasteel Kost, één zeer goed bewaard laat gotisch kasteel uit de 14e eeuw
 Kasteel Frýdštejn, een burchtruïne met een toren van 15 meter hoog, met een schitterend uitzicht. Gebouwd op een hoge zandsteenrots. 
 Kasteel Hrubý Rohozec, gelegen in een klein park en u kunt het van binnen bezoeken.
 Hospital Kuks. Dit barokke complex in de Elbevallei bevat een slot, een aantal baden en een gasthuis met kerk.  
 Braunuv Betlem. Beeldentuin met een verzameling barokke beelden in de natuur. Een merkwaardig kunstwerk
 Fort Stachelberg 
Důl Kovárna, historische mijn vlakbij Pec pod Sněžkou
► Bezoek het grote safaripark in Dvůr Králové nad Labem of de prachtige stuwdam


Kasteel Kost  Hospital Kuks  Frýdštejn kasteel


Kortom veel natuur en cultuur tijdens uw vakantie in het Reuzengebergte.