We maken gebruik van cookies.  
background-image

De Mumlava Watervallen

De Mumlava-watervallen  Mumlava-watervallen-harrachov  Mumlava-watervallen-pootje-baden

 

Vlakbij Harrachov liggen de Mumlava watervalleN

 

De Mumlavský vodopád v Krkonoších bevinden zich vlakbij het toeristische stadje Harrachov in het Reuzengebergte, in de rivier de Mumlava midden in de Mumlava-vallei.

Ze behoren tot de meeste bezochte toeristische bezienswaardigheden van het westelijke deel van het Nationaal Park het Reuzengebergte. De Mumlava watervallen worden gevormd door ongeveer 10 meter hoge granieten blokken die trapsgewijs in de rivier liggen, aan de voet hiervan bevinden zich de zogenaamde duivelsogen Čertova oka.
Het is natuurlijk niet de hoogste waterval, maar wel een plek waar je goed tot rust kunt komen.

De Mumlava watervallen bestaat uit één grote waterval en diverse kleinere en het is de snelst stromende waterval in het Reuzengebergte. Bovenaan “valt” het water over de gehele breedte in 10 meter naar beneden!
De dieptes in de granieten ondergrond zijn uitgesleten door het snelstromende water met steentjes. 

Vanaf een houten brug kun je de waterval heel goed bekijken, maar je kunt gemakkelijk onder aan de waterval komen en daar lekker pootje baden in de warme zomermaanden.

Op korte afstand van de waterval, bij het busstation is er eventueel een parkeerterrein, waarna de waterval goed bereikbaar is.
Er is ook een prachtige wandelroute van ongeveer een half uur vanaf Harrachov (de blauwe en de gele route). Deze route loopt gedeeltelijk door het bos en is een fotogenieke wandeltocht. Wandelschoenen zijn wel een must!
Tevens loopt er een mooi verhard fietspad dat ook geschikt is voor mensen in een rolstoel en met buggy’s.

Niet ver van de Mumlava watervallen vindt u de Mumlava hut (Mumlavska bouda) op een hoogte van 786 m boven de zeespiegel. Dit voormalige boswachtershuis was herbergt nu een populair toeristisch restaurant onder de naam "U lišáka". Dit is een stijlvolle blokhut met open haard welke de gehele dag geopend is. 
Er staan ook bankjes waar je kunt uitrusten en iets lekkers kunt nuttigen.

 

Harrachov, toeristisch treintje


Én er rijdt ook een toeristisch treintje maar dat is meestal alleen in het hoogseizoen beschikbaar. Je kunt eventueel instappen bij de glasfabriek en dan een tour maken door Harrachov en naar de Mumlava watervallen.
Verder is ter plaatse het mijnmuseum, de glasblazerij en het vossen pad voor de kleintjes leuk om te doen. En vergeet het klimpark en de speeltuin niet!

Sightseeing-harrachov  Klaimpark-harrachov  wandelroute-harrachov