We maken gebruik van cookies.  
background-image

Pec pod Snezkou

Pec pod Sněžkou is een gezellig vakantieplaatsje, hoog in de bergen van het prachtige natuurgebied Krkonose, oftewel Reuzengebergte. In zomer en winter biedt Pec pod Sněžkou veel voorzieningen voor jong en oud. Het dorpje ligt aan de voet van de Sněžka, de hoogste berg van Tsjechië. 

 

Pec pod Sněžkou   Pec pod Sněžkou in Tsjechië  Pec pod Sněžkou in de bergen van Tsjechië

 

wandelen op vakantie in Pec pod Sněžkou

 

In de omgeving van Pec pod Sněžkou kun je geweldig wandelen. Met de kabelbaan sta je via een korte tussenstop bij Růžová hora (Roze berg 1993 m.) al snel op de top van de Sněžka (1603 m.). In de middeleeuwen was Sněžka een bedevaartsoort en getuige daarvan in het St. Laurentiuskapelletje bij het bergstation, gebouwd in 1665. Een heel apart gebouw is het postkantoor op de top. Het is het hoogst gelegen postkantoor van Tsjechië en ziet eruit als een grote doos van glas en hout. Naar gelang de weersomstandigheden verandert het gebouw van houten schuur naar een modern glazen gebouw. Op het dak is een observatiedek.

Vanaf de top lopen verschillende wandelroutes, aan te bevelen zijn de routes via Lucni bouda en Bouda. De afstand is ongeveer 10 km. en langs de route zijn enkele kroegjes en restaurants. Een leuk wandelpad voor gezinnen met kinderen is het Krakonošova zpovědnice pad. Het pad van 2,4 km. leidt langs de oude weg van Pec pod Sněžkou naar Velká Úpa en eindigt bij de speeltuin in Velká Úpa. Ook een mooie tocht is de route vanaf uitkijktoren Hnědý vrch. Neem de stoeltjeslift van Pec pod Sněžkou naar Hnědý vrch en wandel dan ofwel via Liščí hora (12 km.) of Lesní bouda en Vlčí jámy (8 km.) terug.

In de zomer is het mogelijk om onder begeleiding van een gids de Kovarná mijn in Obří důl te bezoeken. Deze mijn stam uit de tijd dat er onder de Sněžka naar edelstenen werd gezocht. De toegang tot de mijn bevindt zich bij de blokhut Kovárna in Obří důl. Vanaf Pec pod Sněžkou wandelt u hier in 1,5 uur naar toe. 

 

Pec pod Sněžkou de berg Sněžka  Pec pod Sněžkou wandelen  Pec pod Sněžkou in de bergen van Tsjechië

 

relaxpark in Pec pod Sněžkou

 

Relaxpark in Pec pod Sněžkou is "the place to be" voor een heerlijk dagje uit. De grootste attractie is de 900 meter lange bobsleebaan die een snelheid van wel 40 km. per uur kan bereiken. De bobs zijn voor 2 personen en geschikt voor kinderen en volwassenen. Rondom de bob ligt een groot speelpark met springkussens, grote glijbanen, klimtoestellen, trampolines en een opblaaskasteel. Relaxpark ligt in de vallei van de Úpa, aan het kleine stuwmeer přehrada v Bukovém údolí. Rondom de dam zijn loopbruggen aangelegd voor wandelaars en er is een klimpark. Monkey park heeft een circuit voor kinderen en volwassenen. Ook een echte adrenaline kick is de tokkelbaan die vanuit Relaxpark hoog over de rivier gaat en landt op de andere oever. 

Pec pod Sněžkou speeltuin relax-park  De bobsleebaan in Pec pod Sněžkou  stuwmeer v Bukovém údolí

 

 

uitstapjes Pec pod Sněžkou


Speelpark Pecka ligt bij het bergstation van de Portášky-stoeltjeslift in Velká Úpa. Prachtig gelegen speelpark, gemaakt uit natuurlijke materialen. Bereikbaar met de lift of via een wandeling van 2,5 kilometer.
Breng een bezoek aan Janské Lázně met een mooi boomkronenpad en ook een aanrader met kinderen is speeltuin Kabinka.
 in Mladé Buky is een 18-holes golfbaan voor beginners, kinderen en professionals
 artilleriefort Stachelberg was onderdeel van de Tsjechoslowaakse verdedigingslinie en bestaat uit een enorme bunker met een ondergronds gangenstelsel van 3,5 km. lang
 Bizarre rotsformaties, mysterieuze rotssteden, romantische wandelingen en een breed scala aan actieve activiteiten, dat zijn de Adršpach-rotsen
In het dorpje Mladé Buky is een heel leuk speelpark met zwembad en waterspeeltuin voor kinderen van alle leeftijden en een bobbaan.
Net onder Trutnov ligt het dorpje Oblanov aan het Dolce meer. Dit grote recreatiemeer is leuk voor een dagje "strand".
 Vrchlabí heeft een mooi 16e eeuws kasteel, een botanische tuin en het Krkonose museum is er gehuisvest. Zwemmen kan bij het Vejsplachy recreatiemeer aan de rand van Vrchlabí. 
Bij het historische stadje Dvůr Králové nad Labem ligt een prachtige dierentuin met mooi safaripark.
 Hospital Kuks is een groot barok complex dat bestaat uit een voormalig klooster en een ziekenhuis met beeldentuin, unieke locatie!
 Nog meer uitstapjes in het Reuzengebergte 

 

Pecka speelpark  Trutnov in het Reuzengebergte  Fort Stachelberg in het Reuzengebergte

 

WINTERSPORT IN PEC POD SNĚŽKOU


Het skigebied van Pec pod Sněžkou is onderdeel van de grote ski arena Cerna Hora-Pec. Pec pod Sněžkou is een gevarieerd skigebied met uitstekende ski mogelijkheden voor het hele gezin. Er zijn brede vlakke pistes voor beginners en uitdagende rode en zwarte pistes voor gevorderden. 

Husova bouda wintersport Pec pod Sněžkou  wintersport Pec pod Sněžkou   Adrenaline Pec pod Sněžkou