We maken gebruik van cookies.  
background-image

Janske Lazne

Cerna Hora-prachtige natuur  Janske-Lazne-stadje  Janské Lázně, wandeltochten  


Janské Lázně ligt in het zuidoosten van het Reuzengebergte. Het stadje is niet alleen bekend als vakantieplaats maar ook als kuuroord.
 

Wat is er te doen in Janske Lazne
 

Janské Lázně ligt aan de voet van de berg Černá Hora. Met de kabelbaan kunt u naar de top van de berg om te genieten van het prachtige uitzicht. In de omgeving kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Én wilt u wel eens wat anders…roetsj dan met een step of een skelter van de berg af, leuk voor jong en oud!
U kunt ook uw fietsen met de stoeltjeslift mee naar boven nemen, en heerlijk via de mountainbike trail of de mooie fietsroute weer naar beneden.

Ook is er in Janské Lázně een klimpark waar u naast klimmen kunt paragliden, boogschieten en quad rijden. En neem met de kinderen eens een kijkje in het Kinderpark Kabinka, naast de gondel.

Boven bij de kabelbaan staat nog de Panorama uitkijktoren. U heeft daar een prachtig uitzicht…Zeker doen, maar alleen geopend bij goed weer.
En wat u beslist niet moet vergeten is een wandeling te maken over de toppen van de bomen. Er is een prachtig boomkroonpad waar u op 45 meter hoogte kunt genieten vanhet uitzicht, en dan....met de glijbaan weer naar beneden.
Let op: het is raadzaam om in de zomermaanden vooraf een ticket te bestellen via de website. 

Al in de 17e eeuw begon men met het exploiteren van de geneeskrachtige bronnen. Het ijzerhoudende, licht radioactieve water van de bronnen is vooral heilzaam voor mensen met aandoeningen aan het zenuwstelsel.
Het stadsplein kenmerkt zich door de Art Nouveau colonnade en een spa.
 

Prachtige natuur in de omgeving van Janske Lazne
 

Janske-lazne-kabelbaan-klimmen  Janske-Lazne-boomkroonpad  biertje op terras in Tsjechie

Als u een uitstapje wilt maken naar andere gebieden in het Reuzengebergte dan is dat vanuit Janské Lázně makkelijk, u bent in een kwartiertje op de doorgaande weg en kunt dan alle kanten op.

De natuur in de omgeving is ook erg mooi met bosveenmoerassen en veel fauna, o.a. veel herten, een grote vleermuizen kolonie en bijzondere hagedissen.
Er zijn prachtige uitgezette natuurpaden, net buiten het stadje.
En bekijk ook eens een voorbeeld van wat wandelroutes in de omgeving.

In de winter behoort Janské Lázně  tot één van de grootste skigebieden van Tsjechië. Het Cerna Hora skigebied bestaat uit 5 plaatsen die allen ofwel via de piste ofwel via de ski bus met elkaar verbonden zijn. In dit gebied zijn zoveel mogelijkheden dat het geschikt is voor iedereen. Jong, oud, beginner of gevorderd, iedereen kan hier terecht. Dit is de plek voor een skivakantie met familie of vrienden!  
 

Afstand Venlo - Janské Lázně  847 km.