We maken gebruik van cookies.  
background-image

Harrachov

Bekijk alle huizen in deze omgeving

 

Harrachov, Tandradbaan tussen Tanvald en Harrachov   Mumlava watervallen in Harrachov   Harrachov, uitdagende bobslee baan

 

Het gezellige bergstadje Harrachov in Tsjechië stamt al uit de 17e eeuw en is genoemd naar graaf Harrach, die de ski's introduceerde.

Het stadje is zeker niet alleen bekend om de goede ski mogelijkheden en de beroemde skischans waar in de winter veel wedstrijden worden gehouden. 
Harrachov kent een al meer dan 300 jaar oude glasblaastraditie. Er wordt nog steeds glas geproduceerd en u kunt de glasblazers bezoeken om van dichtbij te zien hoe zij hun werk doen. Het water voor de glazen kunstobjecten komt uit de plaatselijke vijver in Harrachov  “Cerny Rybnik” .Hierin mag niet gezwommen worden.
 

Leuke uitstapjes in de omgeving van Harrachov

 

►  Maak eens een wandeling in de bergen van de Krkonoše, op het kruispunt van Dvoračky - Rokytnice nad Jizerou, Harrachov, Mísečky, Špindlerův Mlýn, Rezek.
Hier vindt u o.a. Horská bouda Dvoračky, de bekendste en oudste berghut in Harrachov, oorspronkelijk uit 1707. Het bestaat nu uit twee gedeeltes, een gasten verblijf en een restaurant; Het eten is hier traditioneel en buitengewoon goed. U kunt hier doorgaans niet parkeren, maar aan te raden is om de kabelbaan omhoog te nemen en daarna terug te wandelen.


►  Net buiten Harrachov vindt u Pramen Labe, de plek waar de Elbe ontspringt op 1387 meter hoogte in de toppen van het Reuzengebergte. Het is één van de meest bezochte toeristische plekken in het Reuzengebergte en een bezoekje zeker waard. Er is een kunstwerk gemaakt met schildjes waarlangs de rivier de Labe (Elbe) stroomt. Het is een schitterend gebied waar je bij helder weer tot wel in Polen kunt kijken.

►  Ook heel speciaal is de oude tandradbaan van Harrachov naar Tanvald uit 1902. De baan is cultureel erfgoed en in de zomer in werking. Het station is in het centrum van Harrachov, de naam van de trein:  "kořenovská Zubačka" of "Polubenka".
De route is 12 km. lang, hoogteverschil is 235 meter en u passeert 5 tunnels.

►  En dan nog de vele uitkijktorens in de omgeving o.a. de zeer oude en prachtige Štěpánka toren in Kořenov.
 

►  Voor gezinnen met kinderen is de bobsleebaan erg leuk en nog iets uitdagender is het klimpark.
 

Vooral niet missen in de buurt van Harrachov


Harrachov is de westelijke toegangspoort tot het Reuzengebergte en ligt in het dal van de Mumlava rivier. Vanaf Nový Svet loop er een prachtige wandelroute langs de rivier naar de 12 meter hoge Mumlava watervallen (Mumlavský vodopád). Met de kabelbaan is het een tochtje van 10 minuten naar de top van de 1022 meter hoge Čertova Hora, handig voor wandelaars en fietsers.


Harrachov beschikt ook over een groot zwembad en een mini golf baan en het is mogelijk om er fietsen en steps te huren. Het centrum is gezellig met restaurants en terrasjes. Kortom, Harrachav is een goede bestemming voor een afwisselende en ontspannen vakantie!
 

Wintersport in Harrachov
 

In de winter is Harrachov een drukke wintersportplaats. De pistes zijn uitgebreid en goed onderhouden In dit skigebied kan iedereen terecht, kinderen, beginners en gevorderden. 
Bekijk onze wintersport informatie in Harrachov en de vakantiehuizen.

         

Afstand Venlo - Harrachov 804 km.

Pramen Labe, de oorsprong van de Elbe  Pramen Labe, kunstwerk  Wandelroute bij Pramen Labe