We maken gebruik van cookies.  
background-image

Tips voor uw vakantie naar Tsjechië

Tip Lipnomeer in Tsjechië een heerlijke vakantie bestemming  Tip voor vakantie in Oost Bohemen  Vakantie tips Tsjechië

 

 

Bent u op zoek naar een vakantie in Tsjechië of heeft u al een vakantiehuis geboekt en wilt u nog wat tips? Wij hebben een aantal fijne adviezen voor u op een rijtje gezet. Heeft u dit prachtige land al bezocht en heeft u nog tips voor andere Tsjechiëgangers? Laat het gerust aan ons weten, zodat wij onze reizigers nog beter kunnen informeren.

 

 

Het Lipnomeer

Wilt u lekker relaxen aan het strand en genieten van de zon, maar houdt u ook van een wat actievere vakantie? Dan is het Lipnomeer een perfecte vakantiebestemming voor u en uw gezelschap. Het meer leent zich perfect voor een dag zonnebaden en zwemmen. De regio biedt daarnaast voldoende mogelijkheden voor wat actie. Denk hierbij aan een fietstocht of wandeling in de prachtige natuur. Ook het stadje Český Krumlov, wat behoort tot het UNESCO Werelderfgoed, is een bezoek waard.

 

Het Venetië van Tsjechië

Český Krumlov is één van de mooiste steden van Tsjechië en daardoor een echte toeristische trekpleister. U kunt er heerlijk wandelen of genieten van een hapje en een drankje in een van de horeca gelegenheden. Wilt u liever actief bezig zijn, kies dan voor een kanotocht over de rivier Vlatava. Wanneer u met de auto op vakantie naar Tsjechië gaat, hebben we nog wel wat tips voor u. Het centrum is namelijk autovrij, dus u kunt uw auto parkeren op een van de parkeerplaatsen buiten het centrum.  

 

Reuzengebergte

Een tip voor een vakantie in Tsjechië die zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Reuzengebergte. Deze streek is zeer geschikt voor bergwandelaars. U vindt er namelijk verschillende routes langs rustgevende beekjes en watervallen. Deze routes zijn gemakkelijk te bereiken vanuit onze vakantiehuizen.

 

Spa-driehoek

In de spa-driehoek Karlovy VaryMariánské Lázně en Františkovy Lázně, kunt u vandaag de dag nog steeds kuren. Het zijn alle drie prachtige steden met fraaie gebouwen. Karlovy Vary is de grootste Tsjechische kuurstad, waar je onder andere kunt genieten van een bierbad, verschillende massages en thermaal baden. Mariánské Lázně was in de middeleeuwen een onmisbare stad met zilvermijnen. Hier vindt u meer dan 40 bronnen waar u in kunt baden of uit kunt drinken. Františkovy Lázně is de rustigste stad in deze Spa-driehoek.U vindt de kuurhotels rondom een betoverend park waar u ook kunt wandelen.  

 

De Moravische Karst

De Moravische Karst, ook wel Moravsky Kras genoemd, is het grootste Karstgebied van Tsjechië. Hier vindt u een magisch kalksteengebergte met tot wel 150 meter diepe kloven. Wanneer u op vakantie bent in Tsjechië en dit gebied wilt bezoeken, willen we u wel wat tips geven. Het gebied is beschermd en daardoor voor een klein gedeelte autovrij. Parkeren kunt u het beste doen bij de parkeerplaats Skalní Mlýn. Komt u met de trein, dan kunt u het beste uitstappen bij station Blansko waar bussen vertrekken naar het gebied. Wij raden u daarnaast aan een paar weken voor uw bezoek tickets aan te schaffen.

 

Pils drinken in Plzeň

Heeft u een bierliefhebber in uw gezelschap? Dan mag een bezoek aan Plzeň niet ontbreken. Hier komt, zoals u wellicht al had verwacht, pils vandaan. Breng vooral een bezoek aan het museum en de brouwerij van Pilsner Urquell, waar in 1842 het brouwen van pils begon. Wist u dat tweederde van alle biermerken over de wereld verkocht wordt als pils? Daarnaast vindt u onder deze stad een indrukwekkend gangenstelsel van historische kelders, waardoor de oude huizen met elkaar verbonden worden. Waan u even in de middeleeuwen voordat u weer geniet van een koud glas pils.

 

Tsjechisch-Zwitserland

Tsjechisch Zwitserland, ook wel České Švýcarsko genoemd, is een natuurpark met een oppervlakte van 80m2. Het gebied hoort bij het Elbe zandsteengebergte, wat een typisch zanderosie landschap is. U kunt heerlijk wandelen in dit gebied waar u vele mooie rotspartijen tegen zult komen.
 

Tip: gezellige wijnhuizen in Tsjechië  Heerlijk genieten in Tsjechië  Tsjechie tips
 

Adrspassko-teplicke skaly

Dit is wederom een magisch en merkwaardig natuurgebied in Tsjechië. Adrspassko-teplicke skaly is de grootste en grilligste rotsenstad in Centraal Europa. Het gebied ligt tegen de Poolse grens aan en heeft dankzij bewegingen en erosie van de aardkorst deze bijzondere vormen gekregen. Wanneer u dit gebied wilt bezoeken kunt u deze bereiken van de plaastjes Adršpach en Teplice nad Metuj. De wandelroute bij Adršpach is goed te doen voor zowel kinderen als de actievere ouderen. De klimgedeeltes kunt u namelijk overslaan. De route bij Teplice nad Metuj vergt iets meer oefening.

 

Het Boheemse Paradijs

We hebben u al een hoop tips gegeven voor uw vakantie naar Tsjechië, maar het Boheemse Paradijs mag niet ontbreken. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan mag u Ceský Ráj niet overslaan. Het oudste beschermde natuurgebied van Tsjechië is magisch mooi en een paradijs voor wandelaars en bergbeklimmers. De belangrijkste bezienswaardigheden zult u vinden door het Gouden Pad te bewandelen of fietsen. Dit is een route van 119 km lang en een fijne leidraad tijdens uw bezoek aan dit gebied. Ontdek de kastelen, uitkijktorens, heuvels, valleien en de rotsensteden.

 

Meer informatie

Hebben onze tips u overtuigd om een vakantie te boeken naar Tsjechië? Wij hebben een groot aanbod aan vakantiehuisjes, midden in de prachtige natuur. Al onze woningen liggen vlakbij water of in een berggebied, waardoor er altijd wat te beleven valt. Mocht u meer informatie willen of andere vragen hebben, kunt u ons altijd bereiken door te bellen naar +31 76 520 1928. Bekijk ook eens onze inspiratiepagina om nog meer inspiratie op te doen voor uw vakantie naar Tsjechië!

Adrspach, rotsenstad is een aanrader in Tsjechië  Vlakbij Praag, tip om te bezoeken  Schitterende natuur in Tsjechië