We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Valdstejn - Wallenstein

Kasteel Valdštejn  is het oudste kasteel van het Boheems Paradijs. Men noemt het ook Kasteel Wallenstein.

Valdštejn- romantisch gelegen in het Boheems Paradijs  Kasteel Valdštejn in Hruboskalsko   Hruboskalsko met kasteel Valdštejn

Door zijn schilderachtige ligging in de bossen tussen de zandsteenrotsen van Hruboskalsko is het ook een toeristische en een druk bezocht monument in de regio.
De bizarre kliffen waarop het kasteel midden in het bos staat, de stille nederigheid van het monument in het landschap en de prachtige uitzichten versterken deze indruk alleen maar.
 

Wat is er te doen in en bij het Kasteel Valdštejn?


Het kasteel werd rond 1260 gesticht en veel generaties bewoond door de heren van Wallenstein. Gedurende de eeuwen werd het diverse keren veroverd en terug veroverd. In de 18e eeuw werd het kastelencomplex een bedevaartsoord. De sfeer met in de omgeving de oude ruïnes, de omliggende bossen en rotsen (Hruboskalsko) is geweldig.


Een stenen brug versierd met barokke beelden van de Boheemse patroonheiligen leidt naar de toegangspoort van het kasteel.
De eerste binnenplaats van het kasteel bevindt zich achter de toegangspoort.  Het is een zeer complex kastelencomplex dat grillige rotsen is gebouwd. 
Gotisch metselwerk, rots kelders, gebouwen en kunstwerken uit de barokperiode, classicisme en romantische bewerkingen combineren de middeleeuwen met de 19e eeuw – u vindt het hier allemaal.
 

Bij Kasteel Valdštejn zijn veel activiteiten


Tijdens de zomervakantie kunt u zich laten begeleiden door een lokale roversridder, u kunt ook deelnemen aan een mysterieuze nachttour , een vleermuisnacht meemaken of zelf hertog Albrecht van Wallenstein ontmoeten. Er zijn de hele dag video voorstellingen en ook kinderprogramma's, concerten, theatervoorstellingen en vele andere evenementen wachten op u .

U kunt het kasteel bezoeken met een rondleiding of zelf. Bekijk de kasteeltuinen, de romantische binnenplaatsen, de in de rotsen uitgehouwen kelders, de kapel etc.
En leuk voor de liefhebber…..er is één van de mooiere Geocaching te doen in deze omgeving.

Een bezoek aan het kasteel wordt meestal gecombineerd met een uitstapje naar het nabijgelegen rots stadje Hrubá Skála. Het Boheemse Paradijs biedt bezoekers een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid met een ongewoon hoog aantal historische monumenten, kastelen en kastelen op een zeer klein gebied.

Het kasteel is in de zomermaanden dagelijks geopend, in mei alle dagen behalve maandag en de rest van het jaar tijdens zaterdag, zon - en feestdagen.

U kunt parkeren onder het kasteel Valdštejn en de rotsenstad en vervolgens loopt u 700 meter via de groene route.
U kunt ook via het 2200 meter lange bosfietspad wandelen, makkelijker met kinderwagens.


Hrad Valdštejn
Kadeřavec 18, 511 22 Turnov, Tsjechië
Web: www.hrad-valdstejn.cz 
 

WAT IS ER TE ZIEN IN DE OMGEVING VAN KASTEEL VALDŠTEJN?

 

► Vanaf Kasteel Valdštejn kunt u gemakkelijk een aantal iconische plekken in het Boheemse Paradijs ontdekken. Zo kunt u de rotskastelen van Trosky en Hruba Skala bezoeken, of heerlijk wandelen door de rotsensteden Hruboskalské en Prachovské skály.


► Ook gaan er vanuit Kasteel Valdštejn diverse fiets-en moutainbike routes door de prachtige natuur. Er zijn al routes vanaf  een paar kilometer, ook geschikt voor kinderen.
Tip: doe ook Malá Skála aan en breng een bezoek aan het rotsenkasteel Valdštejn.

► De rotsenstad Prachovské Skály,

► Een prachtige toeristische wandelroute  voert u van Pelešany naar kasteel Hrubá Skála en kasteel Valdštejn.
Pelešany - Valdštejn - Janova vyhlídka - Antonínův pramen - Mariánská vyhldíka - Hrubá Skála – Valdštejn.
In totaal leg je elf kilometer af op een matig zware route, niet geschikt voor fietsers. Op de parkeerplaats bij het dorp Pelešany vindt u uw startpunt en tevens een wegwijzer waar u een groen bord kunt kiezen om te starten.

► Of wat denkt u van het “Gouden Pad van het Boheemse Paradijs Turnov - Valdštejn - Hrubá Skála”? Een wandelroute van 9,5 km. startend vanuit Turnov.

► Leuk voor kinderen is het pretpark Šťastná země -Happy Land

► Het mooie stadje Jičin, poort naar het Boheems Paradijs

► De historische stad Turnov

► Bekijk hier de mooiste wandelroutes in de omgeving van het Boheems Paradijs

Jičin, poort naar het Boheems Paradijs  Kasteel-hruba-skala-mooi-uitzicht  Prachovské skály