We maken gebruik van cookies.  
background-image

Boheems-Paradijs

Bekijk al onze vakantiehuizen in het Boheems Paradijs
 

Boheems Paradijs Bohemia Travel  Vyhlídka Českého ráje Boheems Paradijs  Boheems Paradijs Prachovske-skaly

Het Boheems Paradijs (Český Ráj-Unesco Geopark) is één van de oudste natuurgebieden van Tsjechië. Er zijn weinig plaatsen in Europa waar u zoveel natuur en schoonheid vindt als in het Boheems Paradijs. Sinds jaar en dag is het hele gebied in diverse (sprookjes)films als decor gebruikt.
 

Landschap Boheems Paradijs

Het landschap van het Boheems Paradijs is zeer uitgesproken en uniek met de grillige rotssteenformaties, waar je overheen, onderdoor en zelfs via de diverse kloven dwars doorheen kunt lopen.
Het gebied strekt zich uit vanaf de rand van het Reuzengebergte tot aan de streek van Centraal-Bohemen. Het mooie golvende landschap is geschikt voor gemakkelijke wandel- en fietstochten. De rivier Jizera is optimaal voor wildwatersporten.

Vanaf Turnov, Jičin of Mnichovo Hradiště kunt u het beste het nationaal park bereiken. Eenmaal hier weet u niet wat u ziet en zult overweldigd worden door de enorme zandsteenkolossen die uit de bodem omhoogschieten.


Uitzicht Boheems Paradijs

De rotsenstad Prachovské Skály, in het oosten van het Boheems Paradijs ligt zo’n 5 km. ten oosten van Jičin. Deze mooie zandsteenstad is ondertussen ook echt ontdekt door de toeristen, maar u kunt hier dan ook heerlijk wandelen tussen de rotsen, genieten van de vele vogels, gewassen en bomen. Voor kinderen is het een echt paradijs….je mag overal op klauteren. Schrik niet als u opeens een alpinist ziet abseilen, dat wordt hier veelvuldig gedaan. Vlakbij de Prachovské Skály staat de ruïne van kasteel Pařez.

Het mooiste uitzicht heeft u bij het uitkijkpunt Vyhlídka Českého ráje. U wandelt hier in ongeveer drie kwartier door een smalle kloof naar toe en langs de magische Cisářská chodba (de Keizersdoorgang) weer terug.

De andere rotsensteden in het Boheems Paradijs liggen bij Hrubá Skála en Suché skály.

 

Onze vakantiehuizen liggen op de mooiste plekjes in het Boheems paradijs.

 

Boheems Paradijs Mala Skala klimmen  Prachovske Skaly Boheems Paradijs  Prachovske Skaly Pařez rotsenstad Boheems Paradijs


De streek van het Boheems Paradijs zit vol met legendes en sprookjesfiguren; De Witte Dame op de burcht Kumburk, de bodemloze put in de vallei Vazovecké údolí, de geheime gang onder de burcht Trosky, de sprookjesstad Jičin waar de bandiet Rumcajs woont. De kinderen zijn er dol op.
Maak zeker een wandeling naar de burchtruïne van Trosky, of bezoek het mooie Kasteel Valdštejn. en de gotische burcht Kost.  Deze bezienswaardigheden zitten midden tussen de rotsensteden.
Het sprookjesstadje Jičin met het mooie stadsplein is leuk om te bezoeken om bijvoorbeeld een lekker terrasje te pikken of even te winkelen.

De berg Kozákov is de hoogste berg van het Boheems Paradijs en als u goed zoekt kunt u hier edelstenen vinden. Er zijn hier 10 prachtige wandeltochten uitgezet waaronder Zlatá stezka Českého ráje, ook wel 'De Gouden Weg'. Deze is rood gemarkeerd en verbindt belangrijke plaatsen in het Boheems Paradijs met elkaar.

Slecht ter been?
Bent u slecht ter been? Maak dan gebruik van de Toeristische seizoenbussen met haltes op de mooiste plaatsen. In het zomerseizoen rijden toeristenbussen, die ook fietsen vervoeren, door het Boheemse Paradijs
 

Kano in Jizero Tsjechië   Kozákov paragliden in Tsjechië  Boheems Paradijs Turnov Velky Pisecka


Ook mooi en leuk om te bezoeken
► Besedické skály, mooi labyrint van rotsen met educatieve route. Leuk voor kinderen
► Kasteel Frýdštejn, de ruïnes van een 14e-eeuws kasteel
► Kasteel Hrubá Skála, tegenwoordig een hotel met restaurant. U kunt de binnenplaats bezoeken
► Burcht Sychrov, klein barok slot met mooie orangerie
► Kasteel Valdštejn, oudste burcht van het Boheems Paradijs, vanaf de 18e eeuw een bedevaartsoord
► Kasteel Kost. Zeer de moeite waard om te bezichtigen
► Malá Skála, gezellig vakantieplaatsje Mala Skala in de vallei van de rivier de Jezera. Veel outdoor activiteiten o.a.  Žlutá Plovárna
► Železný Brod, leuk stadje met een aantal mooie vakwerkhuizen, ook bekend van de glasblazerijen
► Rovensko pod Troskamí, pittoresk stadje in de vallei van de rivier de Veselka, met een zeer bijzondere klokkentoren
► Nova Paka, bekend om pottenbakkers en houtsnijwerk
► Mlada Boleslav, met Škoda muzeum, kasteel, mooi theater, burcht 
► Burchtruïne Michalovice uit de 13e eeuw
► Bezoek het grote safaripark in Dvůr Králové nad Labem

Železný Brod vakwerkhuizen Bohemia Travel  Jicin stadsplein Boheems Paradijs  Frýdštejn kasteel in Tsjechië

Bezoek het Boheems Paradijs vanuit uw favoriete vakantiehuis.