We maken gebruik van cookies.  
background-image

Jicin

JICIN- stadsplein   JICIN-stadspoort-boheems Paradijs  Jicin-bohemeens-paradijs
 

stad van de sprookjes, Jicin in het Boheems paradijs


Het stadje Jičin wordt ook wel het stadje van de sprookjes genoemd. Bekend van de boeken over de rover Rumcajs en zijn familie.
Overal in het centrum ademt het stadje de sfeer uit van deze sprookjes.

In het levendige centrum van Jičin  zijn veel leuke winkeltjes en gezellige terrassen en restaurants.  

Tegenwoordig valt Jičin  onder monumentenzorg.
Prachtig is het grote, vierkante Wallenstein plein. Aan dit met arcaden omzoomde plein ligt het paleis van Wallenstein. In het slot zijn een museum en galerie gevestigd. Naast het paleis ligt de St. Jacobskerk, een vroeg barokke kerk zonder torenspits. Op de hoek van plein staat het oude raadhuis met een mooie arcaden galerij. Vanaf het plein loopt een 2 kilometer lange lindelaan naar het park Libosad. In het park staat een klein lustslot.
 

Jicin; de poort naar het Boheems Paradijs


Vanuit Jičin komt u zeer gemakkelijk in het Boheemse Paradijs en de Prachovské skály. Deze rotsenstad is prachtig om te bezoeken en dé ultieme bezienswaardigheid van het Boheems Paradijs. U mag het eigenlijk niet overslaan als u in de buurt bent!

Boheems-paradijs-tsjechie  Boheems-paradijs-vlakbij-jicin  Boheems Paradijs, in het Tsjechisch Český Ráj

Het historische stadje werd al in de 14e eeuw gesticht door koning Wencenslas. Drie eeuwen later werd Jičin ingenomen door de edelman Albrecht Wallenstein. Hij maakte van Jičin de hoofdstad van het hertogdom Frýdlant en onder zijn leiding werd veel gebouwd en kwam de stad tot volle bloei. 

Net buiten het centrum ligt het Kníže meer. In dit meer kan in de zomer heerlijk worden gezwommen, maar vandaag de dag is er een gloednieuw aquacentrum vlak naast gebouwd.

De heuvel van Zebín ligt ongeveer 2 km ten noordoosten van Jičín. Vanwege zijn typische uiterlijk is het een van de dominante kenmerken van het hele Jičín-bekken.
Vanaf de Zebín basaltheuvel (399 m.) is het uitzicht over Jičin en de omgeving prachtig. Én er loopt een mooie wandelroute naar de top van de berg.

Tip: bezoek ook kasteel Frýdlant, één van de meest bezochte kastelen van het land.

Kasteel-Frýdlant  jicin-in-de-avond  Jičin-aquapark