We maken gebruik van cookies.  
background-image

Ten-westen-van-Praag

Kijk hier voor al onze vakantiehuizen in Midden-Bohemen


Kasteel Krivoklat vlakbij Praag  Kasteel Karlstejn, vlakbij Praag  Kasteel Zebrak ten oosten van Praag

 

De omgeving van Praag, een geweldige vakantiebestemming


Het gebied ten westen van Praag grenst aan West-Bohemen.

In deze regio vindt u een aantal zeer interessante natuurgebieden waarvan Křivoklátsko en Český Kras de bekendste zijn.

Het Nationaal park Křivoklátsko ligt tussen Rakovnik en Hořovice en kenmerkt zich door dichte loofbossen. De rivier de Berounka meandert door het gebied dat wordt  vermeld op de werelderfgoedlijst van Unesco, vooral vanwege de diversiteit van vogelsoorten. Zo nestelt één van de grootste uilensoorten ter wereld, de oehoe, tussen de rotsen in het beschermde natuurgebied.
Op deze rustige rivier kunt u prachtige, stille kanotochten maken. Kijk hier voor een uitgebreide omschrijving.


Het koninklijke jachtkasteel Křivoklát is gebouwd in de eerste helft van de 13e-eeuw. Werkelijk een schitterende kasteel dat u niet mag overslaan.
Er zijn rondleidingen en evenementen gedurende het hele jaar, maar het is ook luek om zelf over de binnenplaats te struinen en de toren te beklimmen.

Het Nationaal natuurpark Český kras is in 1972 is uitgeroepen tot Nationaal Park en men noemt het ook de Tsjechische Karst. Het is een bijzonder gebied met overwegend kalksteengrond, waarin diepe kloven en grotten zijn ontstaan. De grootste grot (Koněpruské Jeskyně) is tevens de langste grot van Tsjechië en kunt u bezoeken; zeker doen! In 1950 zijn in de druipsteengrotten skeletresten van prehistorische mensen en dieren ontdekt.
Vanwege de kalksteengrond zijn er diepe kloven ontstaan waaruit Velká Amerika, Malé Amerika en Lom Mexiko zijn gevormd.  Rondom deze canyons ligt een indrukwekkend natuurpad waar u werkelijk prachtig kunt wandelen tussen de kliffen (oppassen) en waar u geweldige uitzichten heeft.

Velke Amerika, prachtige canion ten westen van Praag  Berounka-Rivier-rotsenwanden  De schitterende omgeving van Krivoklat 

 

Prachtige natuur, diepe canyons en de ruige Berounka rivier in Midden Bohemen


Eén van de mooiste kastelen in deze omgeving is kasteel Karlštejn. Het 14e-eeuwse gotische kasteel is werkelijk prachtig en met name een fietstocht ernaar toe is zeer de moeite waard, u ziet het al van veraf liggen.
Het kasteel ligt op een hoge kalkrots aan de rivier de Berounka.

Svatý Jan Pod Skalou, is een prachtig dorpje gelegen onder een klif in het hart van het nationaal park Karlštejn. De aantrekkingskracht van deze prachtige plek leidde in 1889 tot een van de eerste gemarkeerde wandelpaden in Tsjechoslowakije; de wandelroute BEROUN - SV. JAN - Karlštejn. Dit pad leidt u over rotsenpaden, door kloven en via een waterval en is vandaag de dag de oudste nog bestaande toeristische wandelroute, 15 km lang en geschikt voor de geoefende wandelaar.
Tussen Karlštejn en Beroun ligt trouwens ook de mooie fietsroute langs de rivier de Berounka, met vooral aan de rechteroever diverse rotsenwanden.

Zwemmen kan in diverse zwembaden. O.a. Aquapark in Beroun, Aquapark in Hořovice,  Aquapark in Slaný openbaar zwembad in Kladno, Bažantnice, Chrustenice  of in Zdice.
Er zijn zwemplassen bij Džbán, Radotín en Tyršák.
 

Er is meer: 
Beroun, historische stad met veel restaurantjes, terrassen en gezellige winkeltjes. Mooie uitkijktoren!
► ook in Beroun: Medvědárium, woning van drie grote (echte) beren
► Rakovnik, rijke historische stad met overblijfselen van de stadsmuur.
► Slot Laný, regelmatige verblijfplaats van de Tsjechische president
► Kasteel Žebrák, oftewel “de bedelaar”, ruïne van een gotische burcht 
► ruïnes van Kasteel Točník, vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht op het omringende landschap
► Hořovice, mooi stadje met barok landgoed.
► Kladno met een mooie Neo Romaanse kerk (Maria Hemelvaart) 
► De Koninklijke Brouwerij van Krušovice, één van de bekendste Tsjechische bieren
Boottocht over de Berounka vanuit Černošice naar Karlštejn
 Kano verhuur, raftes over de Berounka


Tip: als u een dagtrip naar Praag wilt maken kunt u de auto het beste parkeren bij metrostation Zličín (P+R)
 

Boottocht over de rivier de berounka, leuk om te doen  Kanovaren op de rivier de Berounka, vlakbij Praag  U kunt heerlijk vissen op de rivier de Berounka