We maken gebruik van cookies.  
background-image

Reuzengebergte (luzicke hory)

Bekijk al onze vakantiehuizen in het Reuzengebergte

Reuzengebergte natuur  Fietsen in het Reuzengebergte  Reuzengebergte vakanties met uitzicht


boek een privÉ vakantiehuis in het reuzengebergte en geniet van een heerlijke vakantie.


De Lusatian Mountains- Lužické Hory ligt westelijk van de Krkonoše en de Jizerské Hory, en is een een uitloper van het Reuzengebergte. Het landschap is glooiend en bestaat voor het grootste gedeelte uit bossen.

Zoals in heel Noord-Bohemen zijn hier ook zeer veel uitgezette fietsroutes en wandelpaden, verschillend in lengte en moeilijkheidsgraad. Er zijn ook leuke veldpaden te vinden, die u met de auto niet kunt bereiken, maar speciaal voor de fietsers zijn aangelegd. Dankzij het heuvelachtige terrein zijn veel kortere routes ook voor kinderen geschikt. 

Er zijn hier en daar pieken van vulkanische gesteenten te zien. Uniek is de Čertova Zeď -de Duivelsmuur-, ontstaan tijdens vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. 
De Panská Skála zijn ook prachtig en zeer apart. Deze unieke vorm rotsen van vulkanisch gesteente, ook wel het orgel genoemd, is te bereiken langs de groene en gele toeristenroute via Kamenický Šenov (ongeveer 1,5 km.).
Bij Jítrava vindt u de bijzonder gegroepeerde witte stenen Bílé Kameny. Deze groep stenen noemt men ook wel de olifantenstenen. Vanaf een afstand lijken zij namelijk op een kudde olifanten. De opvallend witte rotsformaties zijn zichtbaar vanaf de weg bij het beklimmen van het Jitravsky-zadel tussen de steden Jablonné v Podještědí en Liberec. In deze rotsen zijn verschillende gebarsten holtes en grotten, waarvan de grootste ongeveer 6m lang is. Vanuit uw vakantiehuis in het Reuzengebergte is Jítrava gemakkelijk te bereiken.

Onder de ruïnes van de burcht Milštejn bij Rousínov vindt u de grootste rots poort van dit gebergte. De poort is 3,5 meter hoog en 7 meter breed. Toch moet u oppassen dat u er niet zomaar voorbij loopt tijdens uw wandeling. Let daarom goed op de bordjes.

Panská Skála Reuzengebergte  Bilé Kameny Tsjechië  Rotsen bekijken in het Reuzengebergte


Vanuit uw vakantiehuis in het Reuzengebergte de bergen beklimmen?


De hoogste top in het Ertsgebergte is de Luž, op 792 m. hoogte. U kunt de top bereiken via een mooi wandeling vanuit uw vakantiehuis in het ReuzengebergteBlijf op de paden! Aan het einde wacht u de verrassing met het prachtige uitzicht. 

Een ander mooi uitzicht op de lužické hory heeft u vanaf de top van de berg Klíč (vertaald: sleutel) op 759 m. hoogte. Dit is een uitzicht dat u zeker niet wilt missen. 
 

fietsen, rolschaatsen of zwemmen in het Reuzengebergte?

 

Bezoek ook het drielandenpunt bij Trojzemí (Hradec nad Nisou). Vanuit onze vakantiehuizen in het Reuzengebergte kunt u in één uur op de fiets zowel Tsjechië, Duitsland als Polen bezoeken. 
Tevens ligt er bij Hradek nad Nisou een mooie route voor rolschaatsers en fietsers direct aan de oever van het recreatiemeer Krýstina (met strandje en touwcentrum), waar u heerlijk kunt zwemmen en bootjes huren. 

U kunt nog meer zwemmen en varen bij het merengebied Hamr na Jezeře. Bij Stráž pod Ralskem vindt u tevens een watersportcentrum. Net onder Česká Lípa ligt ook het enorme en toeristische Machameer met diverse zandstranden, boot- en surfplankenverhuur en waterglijbanen.

Het kasteel Sloup v Čechách, ligt in een leuk recreatiegebied waar veel te beleven is; In de eerste plaats vindt u hier een kasteel dat op een rots ligt en gemakkelijk te voet te bereiken is via een zeer mooie route. Vlakbij liggen ook de “grote- en de kleine zigeunergrotten”. Daarnaast ligt er een meer waar u heerlijk kunt zwemmen, vissen en varen. Zeker de moeite waard en genoeg om de hele dag door te brengen. Met een vakantiehuis in het Reuzengebergte van Bohemia kunt u alle bezienswaardigheden in het gebied gemakkelijk bereiken.

Krystina vakantiehuizen Reuzengebergte  Waterpret in Máchovo Jezero  Hamerský Rybník in het Reuzengebergte

ARCHITECTONISCHE PARELTJES IN HET REUZENGEBERGTE


Naast de ongeëvenaarde natuur zijn er een aantal mooi bewaard gebleven architectonische pareltjes met mooie kerken en vakwerkhuizen in de kleinere dorpjes. Deze architectuur moet u zeker gezien hebben tijdens uw vakantie in het Reuzengebergte.
Zoals Nový Bor, bekend van de glasblazers en het kristal of Jablonné v Podještědí – een mooi schilderachtig stadje met een mooie uitzichtoren. U kunt ook de diepte in naar de catacomben van de basiliek. Tip: maak vanuit het stadje een wandeling langs de vijvers en bossen naar het kasteel.
Kryštofovo Údolí is ook een bezoek waard, met een prachtige spoorwegbrug en een smokkelaars pad. U bezoekt al deze architectonische bezienswaardigheden vanuit uw vakantiehuis in het Reuzengebergte.

Meer tips: 
► Bucht  Grabštejn bij Hrádek nad Nisou, tevens de oudste burcht uit de 11e eeuw
► Kasteel Lemberk bij Jablonné v Podještědí 
► Český Dub, één van de oudste nederzettingen in Noord Bohemen 
Kasteel Bezděz, vlakbij het Machameer. 

Kryštofovo Údolí Viaduct  Grabštejn kasteel Reuzengebergte Kasteel Lemberk in Tsjechië