We maken gebruik van cookies.  
background-image

Broumov

Bekijk al onze vakantiehuizen in Broumov

   Uitkijkplaats vakantiehuizen Broumov   Bergbeklimmen Jiráskovy-skály  Červený-Kostelec zwemmeer
Broumov is een streek in Oost-Bohemen en tevens de naam van de grootste stad in dit gebied.
Het beschermde natuurgebied heeft een ruig en pittoresk landschap van bergen en valleien, rotsen en kloven.

De streek Broumov staat bekend om haar natuurlijke schoonheid, met twee nationale natuurreservaten. De Adršpach-Teplice rotsen behoren met hun 17 km² tot de grootste rotsensteden in Centraal-Europa. Samen met de Broumovské Stěny vormen ze een uitzonderlijk landschap en heerst er een bijzonder klimaat, waardoor het mogelijk is om unieke bloemen en dieren te huisvesten.
 

Omgeving Oost-Bohemen
 

Tijdens een wandeling langs 'de muren van Broumov', ook wel de Broumovské Stěny,  kunt u uw hoofd leegmaken terwijl u kunt genieten van de interessante rotsformaties en van het uitzicht op de omgeving.
Deze rotsenwand van zandsteenkolossen is ongeveer 13 km. lang en zeer indrukwekkend.
Een mooie (pittige) wandelroute om te volgen is bijvoorbeeld: Police nad Metují - Kovářův rokle - Supí Hnízdo (ook wel het gierennest genoemd, prachtig uitzicht op 702 m) - Hvězva - Křinice - Broumov.

De tweede grotere stad in Broumov in Oost-Bohemen is Teplice nad Metují. Hier ligt één van de meest mooie natuurgebieden in Tsjechië: Adršpach-Teplice skály. Een nationaal natuurreservaat, voor publiek toegankelijk, met de grootste zandstenen rotsensteden van Midden-Europa.
De rotsenwanden van Adršpach  en Teplice worden van elkaar gescheiden door diepe ravijnen. U kunt van de ene rotsenstad naar de andere rotsenstad langs gemarkeerde toeristische routes wandelen.
Er zijn toegankelijke rondleidingen van ongeveer 6 km lengte, die goed voorzien zijn van informatieborden en uitgezette paden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om kennis te maken met de geschiedenis van de rotsen.

 

Broumov ontdekken vanuit uw vakantiehuis staat voor een heerlijke vakantie in tsjechië!

 

Broumov Tsjechie   Starozámecký hora adrspach  Tsjechië wandelroutes hiking

In de omgeving zijn prachtige fietsroutes. Één van de mooiste is route 4036 (31 km). Het grootste deel van de route loopt dichtbij de rotsen van Adršpach met een mooi uitzicht op de rotsformaties. De route gaat over kleine verharde wegen en kan worden ingekort tot ongeveer 20 km. U fietst langs Teplice nad Metuji, rond de ingang van de Teplice rotsen tot aan  Adršpach en de Jiráskovy rotsen.  

Vanuit het schilderachtige dorpje Hlavňov met de vele vakwerkhuizen en diverse gerenommeerde pubs kunt u ook heerlijke wandelingen maken door o.a. de Hlavňovický vallei, gelegen net onder de muren van Broumov.
 

Broumov stad

In de stad Broumov kunt u het oude Benedictijnenklooster uit de 14 eeuw bezoeken. Dit klooster heeft een prachtige bibliotheek met de enige kopie van de lijkwade van Turijn.
Óf ga een biertje uitproberen bij de oude bierbrouwerij in de stad! Voor de kinderen is een bezoekje aan de lamaboerderij (ook andere dieren) erg leuk.

Meer tips in Broumov (Oost-Bohemen):

► Maak meer uitstapjes naar het nabijgelegen Reuzengebergte en het Boheems Paradijs.
► Mlýn Dřevíček. Bezoek de oude molen.
► Důl Bohumír, kopermijn sinds 2015 open voor publiek.
► Rozhledna na Čápu, uitkijktoren op 786 meter hoogte met prachtig uitzicht op de rotsen.
    Vrij toegankelijk.
Openbaar buiten zwembad in Teplice nad Metují.
► Broumov kortingskaart, met veel kortingen op de bezienswaardigheden.
    U koopt hem voor 50 CZK bij het toeristenbureau.
► Een rondvlucht over de Broumov-wanden of de Adršpašské-rotsen,
     Broumov Sports Airport. Tel .: 00420-728 227 042
► Rtyně v Podkrkonoší, oorsponkelijk een gotische kerk met aparte houten klokkentoren van Johannes de doper uit de 16e eeuw. Er is ook een sterrenwacht in dit dorpje.
► zwemmeertjes bij Červený Kostelec, Bozanov, Rozkoš, Broumov.

Kijk hier voor meer mooie uitstapjes in Oost-Bohemen en bezoek leuke stadjes  zoals Hradec Králové, Pardubice, Nové Město nad Metují en Polička.

Bohemia Travel Adršpašské skály boot trip  Tsjechie Adršpašské-skály  Bohemia Travel Adršpašské skály jezero

Zoekt u een vakantiehuis in het prachtige Broumov, dan bent u aan het juiste adres.