We maken gebruik van cookies.  
background-image

Broumovské stěny

De Broumovské stěny (Broumover Wanden) verbergen vele betoverende plekjes die een bezoek in elke periode van het jaar waard zijn. 
De meest interessante delen van de Broumovske stěny (Broumover Wanden) zijn toegankelijk dankzij een dicht net van gemarkeerde toeristische paden die een tamelijk eenvoudige doorgang door anders moeilijk begaanbaar terrein mogelijk maken. 

Een belangrijk kruispunt van toeristische wegen is de Hvězda (Ster). De Hvězda (Ster) – een barokke kapel uit de 18e eeuw en een houten huisje uit de 19e eeuw, in Zwitserse stijl gebouwd (tegenwoordig dienstdoend als restaurant) – behoort tegelijk tot de bekendste doelen van tochten naar de Wanden. Vanuit hier is er een prachtig uitzicht op het Broumovská kotlina (Broumover Keteldal) en de omgevende Tsjechische en Poolse bergen. 

De Broumovské stěny (Broumover Wanden) zijn niet alleen voor wandelaars toegankelijk maar gedeeltelijk ook voor fietsers (berg- en trekkingfietsen) – in het gebied van het Nationale Natuurreservaat zijn gemarkeerde fietsroutes van enkele kilometers lengte.