We maken gebruik van cookies.  
background-image

Vimperk

Het historische stadje Vimperk ligt op een hoogte van 720 meter. 
 

Vimperk, historisch stadje in Zuid Bohemen  Vimperk, met kasteel op een heuvel  Gezellige drukte in Vimperk


Het bergstadje Vimperk ligt in het hart van het Boheemse Woud, aan de voet van het massieve Boubín-massief. U kunt het historische centrum bezoeken. Hier vindt u een aantal kerken en kapellen, een kasteel met een museum en oude vakwerkhuizen.

Het stadje ligt in  het schitterende natuurgebied Šumava, een nationaalpark in Zuid Bohemen.
Vroeger liep langs deze stad de handelsroute van Beieren naar Bohemen. Er werd in die dagen zout vervoerd over de route, een waardevol goedje.
Dat is de reden dat Vimperk vroeger een rijke stad was. Dit is nog terug te zien in een aantal mooie gebouwen. Ook de stadswallen uit de 15e eeuw zijn grotendeels bewaard gebleven. Ook is er nog één toren op de stadwal te bezichtigen.
En wie van bier houdt, kan een rondleiding boeken door de  Vimperk-brouwerij.

Boven het stadje ziet u het imposante slot (hrad) Vimperk liggen.  De van oorspong gotische burcht stamt uit de 13e eeuw maar is later omgebouwd in een gedeeltelijke renaissance en barokstijl. 
In het stadje vindt u verder nog een gotische kerk met een authentiek Madonnabeeld uit ca. 1400 en een aantal mooie fresco’s.

Vimperk is het startpunt voor wandel- en fietsroutes naar vele interessante bestemmingen. U kunt bijvoorbeeld wandelen over het de beroemde "gouden pad" naar Strážné op de grens met Duitsland.
Buiten het stadje vindt u veel natuur. Het ligt immers midden in het ruige gebied van de Šumava.
Even ten zuiden van Vimperk ligt de op vier na hoogste berg van dit gebied “Hora Boubin (1362 m.)”,  beklim hier de uitkijktoren op de top van Boubín. ​
Aan de voet van deze berg ligt een oerbos van ca. 50 hectare.

 

Afstand Venlo - Vimperk 777 km.