We maken gebruik van cookies.  
background-image

Zwemmeren bij Jevany en Vyzlovka

Zwemmen en watersporten in de waterrijke omgeving van de dorpjes Jevany en Vyžlovka, aan de rand van het beschermde natuurgebied Voděradské bučiny

Zwembad bij Vyžlovka, mooi zwemmeer ten oosten van Praag  Zwemvijver bij Vyžlovka, niet ver van Praag  Jevany vijver, mooi meer om lekker te zwemmen

De waterbekkens van de Jevanský rivier zijn een fantastisch recreatiegebied. Zwemmen, vissen, watersporten, wandelen en fietsen, het kan hier allemaal. Een deel van de vijvers wordt gebruikt als kweekvijver voor vis, met name karper, maar ook snoek en meerval. De grootste 2 meren, bij de plaatsjes Jevany en Vyžlovka, zijn bij uitstek geschikt als natuur zwembad. 

De Jevanský-vijver is een populaire plek om te zwemmen. De oevers zijn begroeid met gras en de zandbodem van het meer loopt langzaam af. Liefhebbers van windsurfen komen hier goed aan hun trekken. In Vyžlovka is een natuurlijk zwembad met veel voorzieningen zoals een speeltuin, volleybal- en voetbalveld, kleedkamers, douches en restaurantje. Er is een groot grasstrand en het meer wordt geleidelijk dieper. Voor dit deel van het meer moet entree worden betaald. 

In het zuiden grenzen de meren aan het beschermde natuurgebied Voděradské bučiny Vanuit Jevany en Vyžlovka lopen mooie wandel- en fietsroutes langs de vijvers en door de bossen. 

 

De waterbekkens van de Jevanský rivier vormen een gevarieerd recreatiegebied

Jevanský vijver in Midden Bohemen, heerlijk om te wandelen en te zwemmen