We maken gebruik van cookies.  
background-image

Strandjes aan het Lipnomeer

Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan het Lipnomeer


Rondom het Lipnomeer in Tsjechië vindt u een groot aantal stranden waar u heerlijk kunt relaxen en zonnebaden.

Het meer heeft een omtrek van bijna 150 km, dus er is altijd wel een klein strandje te ontdekken. Vaak is het al genoeg om gewoon van het fietspad af te slaan richting het meer. Mocht u wat meer rust zoeken, dan kunt u het beste terecht aan de rechteroever tussen de dam en
Přední Výtoň.
 
Wilt u wat meer faciliteiten en houdt u van de drukte dan raden wij de volgende plaatsen van harte aan.
Let op: de stranden aan het lipnomeer zijn altijd erg vol en druk tijdens de zomermaanden.

          
 

 

Strandjes aan het lipnomeer

 

Lipno nad Vltavou

Het strand in  Lipno nad Vltavou is een aangelegd grasstrand met zand en geleidelijke toegang tot het water. Er zijn langs het hele strand kiosken waar u drankjes en snacks kunt kopen. Er zijn speeltuinen en boot- en waterfietsenverhuur.

 

 

Strand langs het stadje Frymburk aan het Lipnomeer

Frymburk

Het strand in Frymburk is grotendeels met gras begroeid. Aan de oever treft u zand aan en de toegang tot het water is geleidelijk.  Er zijn veel faciliteiten,  voor een geweldige zomerdag. U vindt er een café voor snacks en een drankje. Een beachvolleybalveld en een grote kinderspeelplaats met veel bezienswaardigheden en een klimtoren. Het stadsplein heeft winkels, restaurants en een stadstuin en ligt op slechts een paar minuten lopen. Niet ver van de kade ligt nog een met gras begroeid strand bij twee hotels.

 

 

Černá v Pošumaví-strandje

Černá v Pošumaví

Vanaf de stranden in Černá v Pošumaví heeft u uitzicht op het eilandje Tajvan in het midden van het meer.  Het hoofdstrand (met glijbaan en faciliteiten) begint bij de hoofdweg en de brug die Černá en Hůrka met elkaar verbindt.
Het populaire strand Windy point ligt iets verder, net achter de jachtclub. Het is een heerlijk  zandstrand  met een cocktailbar en een geweldige bistro. Er zijn douches, toiletten, kluisjes en kleedkamers. U kunt hier strandstoelen huren en er is  beachvolleybalveld, paddleboard, waterfietsen en bootverhuur. Er is ook een cultureel centrum en een schaduwplek met hangmatten en massages.

 

Strand bij Horni Planá

Horní Planá

Volgens velen is het strand in Horní Planá het mooiste aan het Lipnomeer. Het brede zandstrand heeft zeer fijn zand en wordt afgewisseld met een grasweide. Dankzij de geleidelijke toegang tot het water, is het populair bij gezinnen met kinderen. Het strand beschikt over kleedkamers, toiletten, een beachvolleybalveld, minigolf, waterfietsverhuur en versnaperingen met cocktailbar. Naast het strand is er een veerboot die naar het dorp Blíž Lhota leidt aan de rechteroever van het meer.

 

 

Strandje bij Přední Výtoň

Přední Výtoň

Het strand in  Přední Výtoň is wat rustiger gelegen aan de zuidoever met uitzicht op een klein kerkje.
Het strand is grasachtig en zanderig, en de oever loopt langzaam af in het water waardoor het ook hier zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen.
Snacks worden geserveerd in de bistro aan het strand of in een restaurant op zo’n 300 meter van het strand. U kunt tennisbanen huren, inclusief rackets, er is een beachvolleybalveld en een voetbalveld. Waterfietsen en boten zijn ook te huur. Het strand ligt direct naast de fietsroute rondom het Lipnomeer.

 

 

Strandje en picknicken bij Nová Pec

Nová Pec

Aan de westkant van het meer vindt u het dorp Nová Pec, waar ook een  zandstrand ligt. Het betreft een zandstrand met gras en er is een restaurantje.