We maken gebruik van cookies.  
background-image

Frymburk

Bekijk onze vakantiehuizen in Frymburk.

 

Het gezellige plaatsje Frymburk aan het Lipnomeer  Frymburk-st. Bartholomeus kerkje  Haventje bij Frymburk

 

Frymburk is een pittoresk stadje aan de oever van het Lipnomeer. Het stadje ligt in de uitlopers van het immense Boheems Woud, de Šumava.

Het stadje Frymburk is een toeristische trekpleister aan het drukke Lipnomeer. Dankzij de mooie natuur en de vele prachtige wandel- en fietspaden, de vele restaurantjes en de gezellige terrassen komen de toeristen graag naar Frymburk. Er ligt een langgerekt marktplein. Het middelste deel van het plein is ingericht als wandelgebied met veel groen, een fontein en enkele beelden. De bankjes langs het wandelpad zijn vooral in de zomer een populaire plek om eventjes te schuilen voor de zon en warmte.
 

Wat is er te zien in Frymburk aan het Lipnomeer?
 

Het historische stadje Frymburk is ontstaan in de 13e eeuw, als dorpje langs de Donau handelsroute. Stadsrechten kreeg het stadje al in het jaar 1379. Toen in 1959 de Lipno-dam werd gebouwd is een groot gedeelte van Frymburk ondergelopen. Gelukkig is het historische centrum, dat op een schiereilandje ligt, gespaard gebleven. Uiteraard is dit leuk om te bezoeken.
 

 • U kunt Frymburk ook heel goed bekijken vanaf het water. Boek een rondvaart vanaf Lipno nad Vltavou (ook een leuk plaatsje) of Frymburk. Vanaf het dek heeft u dan een mooi uitzicht op het st. Bartholomeus kerkje en het stadplein op het schiereilandje. Met in het parkje het beeldje van een stenen dwerg, bewaker van het park.
   
 • Uiteraard kunt u in Frymburk bootjes huren om zelf het meer te verkennen.
   
 • Of neem de veerpont naar de overkant van het meer.
   
 • Langs Frymburk ligt de fietsroute Jezerní, ook veel gebruikt door in-line skaters. Het pad loopt van Frymburk via Lipno nad Vltavou naar Přední Výtoň en is 11 km lang, 's nachts verlicht en biedt een prachtig uitzicht op het Lipnomeer over de hele lengte van het pad.
   
 • Er loopt een mooi wandelpad vanuit het centrum van Frymburk; een mooie wandeling van ongeveer 2 km. langs “de Kruisweg” (Křížová cesta). Op de heuvel staat het gerestaureerde kapelletje Na Martě, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op Frymburk en het Lipnomeer.
   

Kanovaren in Zuid-Bohemen bij het Lipnomeer U kunt heerlijk fietsen bij het Lipnomeer Boomkroonpad bij het Lipnomeer


De omgeving van Frymburk
 

 • Maak een prachtige kanotocht tussen Vyšší Brod en Český Krumlov. Of korter als er kleine kinderen meegaan.
   
 • Mooie historische stadjes (UNESCO) zoals České Budějovice (50 km.) en Český Krumlov (25 km.) zijn vlakbij en de moeite van een bezoek zeker waard!
   
 • Vanuit Frymburk kunt u een schitterende wandeling of fietstocht (ca. 16 km.) maken naar het gehucht Svatý Tomáš. Via het pondje (ca. 16 km.) of rondom het meer (27 km). Hier staat een uitzichttoren, waar vanaf u een mooi uitzicht over het Lipnomeer en Oostenrijk heeft. Bij helder weer zijn de Oostenrijkse Alpen duidelijk zichtbaar. Bezoek dan ook de kasteelruïne Vítkův Kámen.
   
 • Het boomkroonpad in Lipno nad Vltavou. Vanaf de 40 meter houten toren heeft u een schiiterend uitzicht, daarna met de glijbaan naar benden roetsjen.
   

Wintersport Lipnomeer in Tsjechië
 

Ook in de winter zult u zich in Frymburk niet vervelen. Lekker schaatsen op het Lipnomeer en skiën in Lipno nad Vltavou op slechts 7 km. afstand. 

Skiareal Lipno is een modern skigebied, geschikt voor jong en oud! Wilt u eens iets anders dan skiën breng dan een bezoek aan waterparadijs Aquaworld, de bobsleebaan, de Finse sauna of maak een tocht met een hondenslee.

Afstand Venlo - Frymburk 810 km.

Schaatsen op het Lipnomeer  Het boomkroonpad in de winter  Skiliften vlakbij Frymburk