We maken gebruik van cookies.  
background-image

Jizerske Hory

Het Jizerské Hory (IJzergebergte) grenst aan Duitsland en Polen. Het is het kleinste gebergte van Tsjechie en gaat aan de oostkant bijna ongemerkt over in het Reuzegebergte (Krknoše). 

In de zomer zijn is het IJzergebergte een waar fietsparadijs. Met een mountainbike kunt u door de bergen heen rijden en genieten van het prachtige uitzicht. 

In de winter kunt u in het gebergte goed langlaufen. De hellingen zijn over het algemeen licht glooiend en de banen worden goed onderhouden. Voor de minder ervaren skiër is dit gebied uitstekend geschikt, maar ook de gevorderde skiër kan hier terecht. 
U kunt ook kiezen voor meer uitdagende pistes. 

Wanneer u het IJzergebergte aandoet, is het leuk om een bezoekje te brengen aan het museum Kristianov. In het museum kunt u de kunst van de traditionele, authentieke glasfabricage bekijken. 
Ook Hejnice, een kloosterkerk, is de moeite waard. Het klooster is een oud bedevaartsoord. Het verhaal gaat dat er rond het jaar 1211 twee engelen verschenen. Vanaf toen hebben honderduizenden pelgrims een tocht gemaakt naar het oord.