We maken gebruik van cookies.  
background-image

Appartement in Praag

"De kroon van de wereld"

Dwalend door de smalle straten en steegjes en slenterend over de brede pleinen, zult u onder de indruk raken van de charmes van Praag. Door de eeuwen heen heeft deze stad, met zijn honderd torens en koepels, niets van zijn pracht verloren. 

Uniek zijn de diverse bouwstijlen die in de meer dan 1000-jarige historie zijn ontwikkeld. 
De Praagse Burcht, het Gouden Straatje, de beroemde Astronomische Klok en de Karelsbrug zijn slechts enkele bezienswaardigheden in deze sprookjesstad. 

U kunt genieten van een kopje koffie op de gezellige terrasjes of in de karakteristieke koffiehuizen. 's Avonds bestaat de mogelijkheid tot een bezoek aan de vele restaurants, vinarna's, de sfeervolle theaters of danscafés
 

TOPATTRACTIES klik hier


Uitgaan

De Tsjechische drank is legendarisch, iedereen kent het. Door de jaren heen zijn er dan ook veel wijsheden ontstaan. Een leuke is: "Spuug niet onder de tafel, je vrienden kunnen daar liggen".

Een cafébezoek is snel avondvullend, het bier is namelijk het lekkerste ter wereld. Daarnaast zijn de prijzen om te lachen dus niks staat een stevig cafébezoek in de weg. 

Veel beroemde mensen gingen altijd naar de Praagse kroegen als ze een slechte dag hadden, Franz Kafka, Karel Capek, Jan Neruda, Jaroslav Seifert, Max Brod en Václav Havel bezochten regelmatig de cafés. Tegenwoordig is er een andere trend aan het ontstaan, er komen relatief veel theehuizen en ook de brunch op zondag is helemaal terug van weg geweest.

Daarnaast bieden veel cafés nu ook al de mogelijkheid tot eten. Het is ondoenlijk om alle cafés en bars van Praag op te sommen, ze zijn namelijk allemaal even leuk en bijna allemaal even duur. 

Restaurants 

In Praag vindt je ontelbaar veel restaurants. Deze restaurants zijn natuurlijk niet allemaal even goed, maar als je naar Praag gaat, moet je zeker iets eten uit de plaatselijke keuken. Het Tsjechische eten is zeer voedzaam, op een maaltijd kan je een hele dag werken!

Er zijn momenteel meer dan 1200 restaurants in Praag, geen een heeft een Michelin Ster. Je kan er eten uit alle windstreken van de wereld: Chinees, Thais, Tex-Mex, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans, Italiaans etc.

Het traditionele Tsjechische menu bestaat uit een groot hoofdgerecht. Je bestelt wat en het wordt speciaal voor je gemaakt of je bestelt gerechten uit de pan zoals goulash. De lunch loopt tot 4 uur in de middag, vervolgens kan men aanschuiven voor het diner. De gerechten worden vaak vergezeld van rijst, aardappelen of puree. Verse groenten kent men hier niet echt, wat tomaten en augurken op een bedje van sla, verder gaat men niet. Toetjes zijn er in vele verschillende soorten, meestal is er keuze uit pannenkoekjes en ijs. 

Bier is de nationale drank van Tsjechië. Al vele jaren lang is Tsjechië het land, waar per hoofd van de bevolking, het meeste bier wordt gedronken. In een restaurant is een biertje dan ook vaak goedkoper dan een kop koffie of een glas frisdrank. Verder wordt er wijn geschonken uit eigen land. Af en toe zit er een bijzondere fles tussen maar voor de rest is de kwaliteit maar matig. 

De rekening in de restaurants is laag te noemen. Je bent niet veel kwijt voor een leuke avond. Wel moet je oppassen voor de uitwassen. Zo willen bepaalde restaurants nog wel eens 23% BTW extra rekenen. Trap daar niet in! Dat percentage is al verwerkt in de prijs. 

Verder wordt er vaak een bakje met noten of iets dergelijks op tafel gezet. Je kan er wel van eten maar het wordt dan wel tegen een hoge prijs op de rekening vermeld. Deze gevallen kom je ook tegen bij het nemen van een extra stuk brood, bij de melk in je koffie etc. 

Je betaalt de rekening niet aan de ober maar aan de persoon die rondloopt met een grote portefeuille. Aan hem betaal je ook de fooi. Afgezien van deze uitwassen, die overigens nog maar zelden voorkomen, is het goed vertoeven in de Praagse restaurants. 

Openbaar vervoer

Het metro- en tramsysteem is in Praag erg efficiënt en gemakkelijk. U kunt vooraf bij Bohemia Travel kaartjes voor de metro/tram kopen. Ze zijn verkrijgbaar voor 1, 3 of 5 dagen. Wel graag direct bij reservering van uw reis aan ons doorgeven. 
Zie voor uitgebreide metro informatie: www.dp-praha.cz/en/indexhtm

Uitgebreid reispakket
Na reservering iontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Zie tevens de informatie boven aan onze homepage hierover.