We maken gebruik van cookies.  
background-image

Humpolec

breng een bezoek aan het leuke stadje Humpolec! 

Het stadje Humpolec ligt op de grens van Midden-Bohemen en het Boheems Moravische Hoogland. Humpolec is een kleine provinciestad (11.000 inwoners) met een knus centrum waar u kunt winkelen of gezellig wat kunt gaan eten. Voor een mooi uitzicht over de stad en de omgeving kunt u de 115 treden van de toren van de St. Nicolaskerk tot 30 m. hoog beklimmen. Onderweg wordt door middel van een tentoonstelling op de tussenverdiepingen meer vertelt over de geschiedenis van de stad en de kerk.  


St. Nicolaskerk in Humpolec met 30 meter hoge uitkijktoren     Uitzicht op Humpolec vanaf St. Nicolaskerk     Terrasje in Humpolec

In Humpolec zijn 2 openluchtmuseums. Het "bijen" museum ligt midden in Humpolec. Er is een tentoonstelling over de bijenteelt en er is een collectie met mooi versierde bijenkorven van over de hele wereld. Het Zichpil museum geeft een beeld van het leven van de armen in de 18e en19e eeuw. Van de Zichpil-wijk, die samen met de Joodse stad behoorde tot het armste gedeelte van Humpolec is nog maar 1 huis bewaard gebleven. Hierin is het museum gevestigd. Vergeet niet om het Bernardbier te proeven. De kleine brouwerij geeft ook rondleidingen, leuk om een kijkje te nemen!

Bijenkasten in het openluchtmuseum in Humpolec     Humpolec Zichpil openluchtmuseum     Bernard bierbrouwerij Humpolec

Zin in wat beweging? Dat kan! Breng een bezoekje aan het zwembad of wandel naar kasteel Orlík nad Humpolcem via het educatieve natuurpad Březina rondom kasteel Orlík. In Humpolec en omgeving kan ook goed worden gefietst. Fietsen zijn te huur in Humpolec. Voor meer informatie kunt u terecht bij de VVV in het centrum.  
Zwembad Žabák in Humpolec     Kasteelruïne orlík nad humpolcem     Natuurpad Březina rondom kasteel OrlÍk