We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Zadov Churanov

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

                 

Midden in het Boheemse Woud en op iets minder dan 15 kilometer afstand van het plaatsje Vimperk ligt skigebied Zadov-Churanov

Dit skigebied ligt op een plateau, hierdoor zijn de hoogteverschillen op de pistes niet groot. Het skigebied is hierdoor vooral geschikt voor beginners en families met kinderen.

Zadov is een gezellig dorpje met diverse restaurants en kroegjes. De pistes liggen aan weerszijden van het dorp. Areal Kobyla heeft een 4-persoons stoeltjeslift. In de avond is dit gebied verlicht. Bij het dalstation van de lift is de skischool en kan materiaal worden gehuurd. Aan het einde van piste Pucalka, zijn een rail, u-ramp en springschans voor snowboarders. De 1-persoons stoeltjeslift bij Areal Churanov brengt skiërs snel naar boven. Vanaf de top kan over een blauwe of rode piste naar beneden worden geskied.

Tot hetzelfde skigebied behoren de pistes bij Nové Hute. Met de auto een ritje van ongeveer 10 minuten. Nové Hute heeft twee sleepliften en een blauwe afdaling van 1100 meter. Met dezelfde skipas kan ook worden geskied in skigebied Kvilda. Hier is een klein snowpark voor snowboarders en vijf blauwe afdalingen. Bij alle skigebieden is het mogelijk om les te nemen.

Deze omgeving is heel geschikt om kennis te maken met de wintersport.
U kunt de skigebieden bekijken via de interactieve pistekaart

Bij de dalstations van de liften is voldoende, gratis, parkeerplek. U kunt ook gebruik maken van de skibus die tussen de verschillende skigebieden rijdt.

Zadov staat bekend om de uitstekende langlauf mogelijkheden. Elk jaar worden hier langlauf evenementen georganiseerd. Het langlaufstadion Churánov is het startpunt van veel langlaufroutes. Rond de top loopt een route van 7 km. die ook gewandeld kan worden. Tien informatieborden vertellen over de omgeving en de natuur. Aanrader! Mooie route met schitterende uitzichten op de omgeving!   

 

Hoogte 890-1120 meter
Km. aan pistes 5 km. waarvan 2 rood, 5 blauw
Km. aan langlaufloipes 50 km.
Aantal sleepliften 4
Aantal stoeltjesliften 2
Sneeuwkanonnen Ja
Prijsindicatie Skipas Zadov-Churanov
Dagkaart volwassenen ca. 660 CZK (ca. € 26)
Dagkaart kinderen t/m 15 jaar/senioren vanaf 65 jaar  ca. 440 CZK (ca. € 17)
Weekkaart volwassenen ca. 2350 CZK (ca. € 85)
Weekkaart kinderen t/m 15 jaar/senioren vanaf 65 jaar  ca. 1700 CZK (ca. € 62)
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken 6 dagen
Volwassenen ca. 1350 CZK (ca. € 52)
Kinderen t/m 15 jaar oud ca. 900 CZK (ca. € 35)
Prijsindicatie Skilessen
Volwassenen en kinderen ca. 400 CZK (ca. € 15) per 1,5 uur met groep 4-8 personen
Volwassenen en kinderen ca. 1500 CZK (ca. € 58) 5 x 1,5 uur met groep 4-8 personen
Skischolen en verhuur Skischool Zadov
  100 CZK = ca. € 3.85