We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Vitkovice

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

            

In het bergdorpje Vitkovice zijn drie skigebieden.

Het grootste gebied is skiareal Aldrov. De Prezidentský expres stoeltjeslift verzorgt het vervoer maar de beregtop en brengt skiërs naar 3 verschillende afdalingen (2 rode en 1 blauwe). Vanaf hier kan via de Jizerka lift de zwarte piste worden bereikt. Skiareal Aldrov heeft een snowpark met diverse sprongen en hindernissen. De pistes zijn 's avonds verlicht. Les nemen en skimateriaal huren kan bij het dalstation. Met een hapje en een drankje is het bij de Aldrov skihut goed toeven.

Skiareal Vurmovka is vooral leuk voor gezinnen met jonge kinderen. Er is een sleeplift met een lengte van 530 meter, helemaal tot aan de top van de Vurmovka. Vanaf hier kan via een blauwe of rode piste weer naar het dal worden geskied. In Vurmovka wordt skiles en snowboardles gegeven en er is een gezellig kroegje.

Net buiten Vitkovice, in de richting van skiareal Horni Misecky (Spindleruv Mlyn) ligt skigebied Janova Hora. Dit skigebied beschikt over 2 liften en 900 m. aan afdalingen. Er wordt hier les gegeven en 's avonds zijn de pistes verlicht.

De pistes in Vitkovice worden goed onderhouden en indien nodig wordt er gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen.
Parkeren is gratis en vervoer met de skibus is ook gratis.

Vitkovice is een uitstekend gebied voor beginnende wintersporters en als u u meer ervaren bent dan zijn er in de directe omgeving nog meer skimogelijkheden.

Met de auto of skibus is het maar 9 km. naar Horni Misecky. Horni Misecky hoort bij het grote skigebied Medvedin in Spindleruv Mlyn. Vanaf hier kunt u op de ski's verder het skigebied in. Het is wel belangrijk om op tijd met de stoeltjeslift terug te gaan want terug naar Horni Misecky kan alleen met de stoeltjeslift. Het is ook mogelijk om de auto in Spindeleruv Mlyn te parkeren en vanaf daar te gaan skiën maar dan is de afstand vanaf Vitkovice ongeveer 30 kilometer. Ook niet zo ver, op 12 kilometer afstand, ligt het skigebied Rokytnice nad Jizerou. Dit gebied is ook geschikt voor meer ervaren skiërs.
 

Hoogte 830-1215 m. 
Km. aan pistes 5,3 km. waarvan 2 rood, 1 blauw, 1 zwart
Km. aan langlaufloipes 20 km.
Aantal sleepliften 6
Aantal stoeltjesliften 1
Sneeuwkanonnen ja
Prijsindicatie Golden pass Aldrov-Vurmovka-Janova Hora
Dagkaart volwassenen ca. CZK 450 (ca. € 18)
Dagkaart kinderen 6 t/m 11 jaar en senioren 65+ ca. CZK 370 (ca. € 15)
Weekkaart volwassenen ca. CZK 2190 (ca. € 85)
Weekkaart kinderen 6 t/m 11 jaar en senioren 65+ ca. CZK 1740 (ca. € 67)
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken/helm 6 dagen
Volwassenen ca. CZK 1850 (ca. € 72)
Kinderen ca. CZK 1510 (ca. € 58)
Prijsindicatie Skilessen voor 4 x 50 min. per dag
Volwassenen ca. CZK 650 (ca. € 25) groepen 3-10 personen
Kinderen ca. CZK 650 (ca. € 25) groepen 3-10 personen
Skischolen en verhuur Skischool Snowy Skischool Aldrov
  100 CZK = ca. € 3.85