We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Stupna

 

 

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED

 

skigebied Pecka     Pecka kasteel


Ook in de winter is het echt genieten in Tsjechië. De mooie natuur en de historische stadjes en kastelen hebben in deze tijd van het jaar door de sneeuw een sprookjesachtige sfeer. De dorpjes Pecka, Vidochov en Stupna liggen aan de voet van het Reuzengebergte en aan de oostkant van het Boheemse Paradijs. Het landschap is hier heuvelachtig met dichte bossen maar ook open velden met een weids uitzicht over de prachtige omgeving. Dit rustige gebied is een fijn omgeving om te wandelen, sleeën en te genieten van de natuur.
 

skiën in de omgeving van stupna 
 

In Pecka is een skipiste die erg leuk is voor beginners. Er wordt hier les gegeven en het is mogelijk om ski's te huren. Aan de piste is een eenvoudig barretje en iets verderop is een restaurant. Fijn met jonge kinderen, er is goed zicht op de piste en parkeren kan gratis aan de voet van de piste.

Op zo'n 15 km. afstand ligt het gzellige stadje Vrchlabi met de skigebieden Herlikovice Bubakov en Vrchlabi Knezicky Vrch. Deze skigebieden beschikken over een afwisselend aanbod van afdalingen en zijn met name geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Heeft u al vaker geskied? Op maar 35 km. afstand liggen de drie grootste skigebieden van Tsjechië; Cerná Hora (35 km.) Špindleruv Mlýn (32 km.) Rokytnice nad Jizerou (36 km.)

 

Wat is er verder te doen in de omgeving van stupna?

 

De rotsen van Adršpach-Teplice mag u zeker niet missen, wat een natuurschoon! Een leuk uitstapje voor jong en oud; de dierentuin in Dvůr Králové. Zwemmen kan in de aquaparken van Hradec Králové en Jičín. In Pecka is een mooi kasteel om te bezoeken en in Nová Paka kan een bezoek worden gebracht aan de brouwerij. Een paar kilometer ten oosten van Jičin ligt de rotsenstad Prachovské Skály. Een paradijs voor wandelaars!  


Wilt u meer weten over 
wintersport in Tsjechië? Kijk dan hier voor informatie over alle skigebieden in Tsjechië.