We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Rokytnice nad Jizerou

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

          

Een van de grootste skigebieden van Tsjechië ligt in het bergstadje Rokytnice nad Jizerou. Het langgerekte plaatsje bestaat uit meerdere gedeeltes en beschikt over twee skigebieden, skiareaal Horni Domky en skiareaal Studenov. 

Bij skiareaal Horni Domky brengt de 4-persoons stoeltjeslift u naar de top van de 1344 meter hoge Lysa Hora. Horni Domky is een veelzijdig skigebied voor wintersporters van elk niveau. De afdalingen zijn afwisselend met ruime en lange pistes tot wel 100 m. breed. Er zijn speciale oefenpistes voor beginners en voor kinderen is er een kinderpark met lopende band. Snowboarders kunnen zich uitleven in het snowpark. Bij het dalstation van Horni Domky is een groot parkeerterrein (kosten ca. € 5 per dag). In het dorp zijn nog 3 andere parkeerterreinen. Hier is parkeren gratis en met de busshuttle reist u makkelijk naar de liften.

Skiareaal Studenov ligt ten noorden van het centrum van Rokytnice. De afdalingen zijn wat makkelijker en ook dit gebied is geschikt voor gevorderde skiërs, beginners en gezinnen met kinderen. 's Avonds is de piste van skiareal Udatny geopend, dit is vlakbij Studenov. Parkeren is bij deze skigebieden gratis.

Zeer geschikt voor beginners zijn de afdalingen van de kleine skigebieden Modrá Hvezda, Sachrovka en Bahýnka. Vlakbij het "bovenplein" gelegen en maar 100 m. van de halte van de skibus. De hellingen zijn vlak en breed. Aan de piste ligt een klein restaurantje en er wordt hier ook skiles gegeven. Uitstekende plek om het skiën eens uit te proberen en te oefenen. Aan de rand van de pistes kan worden gerodeld. De pistes zijn 's avonds van 19 tot 21 uur verlicht!

Alle skigebieden van Rokytnice zijn onderling verbonden met de gratis skibus die ieder half uur rijdt.

Vanuit Rokytnice loopt een langlaufloipe tot aan Harrachov. Dit pad is onderdeel van de Krkonošská magistrála. Dit 90 kilometer lange, goed onderhouden pad, loopt van Harrachov helemaal tot Zacler in het oosten van het Reuzengebergte. Op 30 plaatsen langs de route zijn panoramakaarten geplaatst om de weg te vinden. Prachtig route!

In de omgeving van Rokytnice vindt u ook de skigebieden Prichovice, Paseky nad Jizerou, Rejdice en Harrachov. Deze gebieden zijn allemaal aangesloten bij skiregion.cz. Dit betekent dat u met 1 skipas van al deze gebieden gebruik kunt maken! Het is ook mogelijk om per skiareal een dag/week pas te kopen of een puntenkaart.

 

Hoogte 550-1315 meter
Km. aan pistes 18 km. waarvan 5 rood, 15 blauw, 1 zwart
Km. aan langlaufloipes 57 km.
Aantal sleepliften 15
Aantal stoeltjesliften 2
Sneeuwkanonnen ja
Prijsindicatie Skipas skiregion.cz
Twee dagen kaart volwassenen vanaf 18 jaar ca. 1150 CZK (ca. € 45)
Twee dagen kaart junior 14 t/m 17 jaar ca. 1040 CZK (ca. € 40)
Twee dagen kaart kinderen 4 t/m 13 jaar ca. 750 CZK (ca. € 29)
Weekkaart 6 dagen volwassenen ca. 3070 CZK (ca. € 118)
Weekkaart 6 dagen junior 14 t/m 17 jaar ca. 2760 CZK (ca. € 106)
Weekkaart 6 dagen kinderen 4 t/m 13 jaar ca. 2000 CZK (ca. € 77)
Voor info prijzen skipassen per skigebied www.skiregion.cz
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken/helm 6 dagen
Volwassenen ca. 2070 CZK (ca. € 80)
Kinderen ca. 1630 CZK (ca. € 63)
Prijsindicatie Skilessen voor 6 dagen en 4 uur per dag
Volwassenen en kinderen ca. 3430 CZK (ca. € 131)
Kinderen incl. lunch ca. 5340 CZK (ca. € 206)
Skischolen en verhuur Skischool Yetti 10% korting voor Bohemia klanten Skischool Classic
  100 CZK = ca. € 3.85