We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Pec pod Snezkou

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

        


Pec pod Snežkou ligt aan de voet van de berg Snežka. Deze is met zijn hoogte van 1602 m. de hoogste berg van Tsjechië. Pec pod Snezkou is een levendig plaatsje met gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes.

Het skigebied van Pec pod Snezkou ligt in het oosten van het Reuzengebergte en beschikt over 11 km. aan geprepareerde pistes. Het aanbod van afdalingen is gevarieerd, met brede vlakke pistes voor beginners en uitdagende rode en zwarte pistes voor gevorderden. Ook zijn er een aantal kleinere hellingen met sleeplift. Voor een lage prijs kunt u een punten of dagkaart kopen om zelf te oefenen of om met de kinderen te skiën. Een leuk gebied voor het hele gezin!

In de avond zijn er 3 skiliften met kunstmatige verlichting in gebruik. De Hnedý Vrch is de langste en best verlichte afdaling in de Tsjechische Republiek met zwarte en rode pistes. Voor de liefhebbers van snowboarden is er bij de Javor skipiste een groot freestyle park met halfpipe. Dit funpark is opgesplitst in een gedeelte voor beginners en een gedeelte voor gevorderden. Het is mogelijk om voor het park een losse dagkaart te kopen. In de avond is het funpark verlicht. Ook langlaufers kunnen hun hart ophalen op de geprepareerde loipes van de Krkonošská Magistrála.

Voor wandelaars zijn de hellingen van de Snežka berg een prachtig gebied om te hiken. Met de gondelllift kunt u naar de top van de berg. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het hoogste gedeelte van de Krkonose (Reuzengebergte). Vanaf het tussenstation van de gondellift worden rodeltochten georganiseerd.

Vlakbij de gondellift ligt bij hotel Bouda Mama, een ijsbaan. Hier kunt u ook schaatsen huren. In het centrum van Pec pod Snezkou, bij Velká plán, kunt u snowtuben en nog spannender is het om een afdaling te maken van de 900 m. lange bobsleebaan! Ook leuk om te doen is een sledehondentocht of een sledetocht met paarden.

Het skigebied van Pec pod Snežkou is aangesloten op de skigebieden van Cerna Hora Janské LázneCerny Dul, Velká Úpa en Svoboda nad Upou.

Dit mega skigebied heet Cerna Hora-Pec. De gebieden zijn onderling verbonden door een skibus en tussen Pec pod Snezkou en Janske Lazne brengt een speciaal sneeuwvoertuig de skiërs over de toppen van Cerna Hora van het ene gebied naar het andere. Een spectaculair tochtje!

Voor het hele gebied is één skipas geldig. BEKIJK HIER DE PISTEKAART  

Met de GUEST CARD van Pec pod Snežkou krijgt u korting op verschillende liften en andere faciliteiten in Pec pod Snežkou  en Velká Úpa.


 

Hoogte 830-1215 meter
Km. aan pistes  11 km. waarvan 7 rood, 3 blauw, 1 zwart
Km. aan langlaufloipes 22 km.
Aantal sleepliften 9
Aantal stoeltjesliften 3
Gondel nee
Sneeuwkanonnen ja
Prijsindicatie Skipas Cerna Hora-Pec
Dagkaart volwassenen ca. 650 CZK (ca. € 25)
Dagkaart junior t/m 17 jaar/senior vanaf 64 jaar ca. 560 CZK (ca. € 22)
Dagkaart kinderen t/m 11 jaar ca. 460 CZK (ca. € 18)
Weekkaart volwassenen ca. 3160 CZK (ca. € 120)
Weekkaart junior t/m 17 jaar/senior vanaf 64 jaar ca. 2700 CZK (ca. € 104)
Weekkaart kinderen t/m 11 jaar ca. 2210 CZK (ca. € 85)
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken/helm 6 dagen
Volwassenen ca. 2100 CZK (ca. € 80)
Kinderen ca. 1500 CZK (ca. € 58)
Prijsindicatie Skilessen voor 6 dagen e 4 uur per dag
Volwassenen ca. 2100 CZK (ca. € 80)
Kinderen ca. 2100 CZK (ca. € 80)
Skischolen en verhuur Sunski Happy Hill K+K skischool ETC sport
  100 CZK = ca. € 3.85