We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Klinovec

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED

 

Skigebied Klinovec      Klinovec skigebied      Rodelen in Klinovec

 

WINTERSPORT KLÍNOVEC

In het westen van Tsjechië, in het zogenaamde Ertsgebergte, ligt het skigebied Klínovec-Boží Dar. De afdalingen bevinden zich op de hellingen van de 1244 meter hoge berg Klínovec en een paar kilometer buiten het bergdorpje Boží Dar (1028 meter). In het kleine Boží Dar hangt een gezellige sfeer. Er zijn verschillende restaurantjes en een paar barretjes. 

 

Hoogte 760-1244 meter
Km. aan pistes 18 km., waarvan 7 rood, 16 blauw, 2 zwart
Km. aan langlaufloipes 30
Aantal sleepliften 10
Aantal stoeltjesliften 5
Gondel Nee
Sneeuwkanonnen Ja
  PRIJSINFORMATIE SKIPASSEN EN SKILESSEN KLINOVEC-BOZIDAR


SKIËN IN KLÍNOVEC-BOŽI DAR

Skígebied Klínovec is een modern skigebied in het Ertsgebergte. De afgelopen jaren is er veel in dit skigebied geïnvesteerd.  Het skigebied is met name geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen.
De pistes op de Klínovec liggen tussen de bomen en worden goed onderhouden. De afdalingen zijn tussen de 500 en 1500 m. lang en de meeste zijn, ook voor beginners, niet zo moeilijk. Voor de gevorderde skiër zijn er enkele wat meer uitdagende hellingen! Net buiten Boží Dar liggen de Neklid pistes. Met de lift en een eenvoudige afdaling is het dorp bereikbaar. Piste Hranice ligt aan de rand van het dorpje. De twee blauwe afdalingen van elk 500 m. lang zijn uitstekend geschikt voor beginners en kinderen.

Voor kinderen is er een gratis sleepliftje en de skilessen worden gegeven in speciale kinderskiparken. Hier krijgen de kids les van ervaren leraren met behulp van de SUNkid loopband en skicaroussel. Bij de dalstations van de liften kunt u de skilessen reserveren en skimateriaal huren.

Vanzelfsprekend zijn een aantal pistes in Klínovec-Boží Dar 's avonds verlicht. Het is echt een aanrader om dan te gaan skiën. De sfeer in het witte berglandschap is 's avonds heel speciaal en romantisch. Aan de piste liggen enkele skihutten en restaurants.

Parkeren bij het skigebied is gratis en voor vervoer tussen de verschillende gebieden kunt u gebruik maken van de gratis skibussen. 

 

SNOWBOARDEN KLÍNOVEC-BOŽI DAR

Snowboarders en freestyle skiërs kunnen hun hart ophalen in skigebied Klínovec-Boží Dar. Bij Hranice is een afdaling speciaal voor snowboarders met hindernissen en springschansjes. Bij Klínovec is een FUNpark met hindernissen, sprongen en een halfpipe. Het FUNpark is verdeeld in een zone voor beginners en een zone voor ervaren freestylers.  

  

WINTERACTIVITEITEN KLÍNOVEC-BOŽI DAR

Eens een dag niet op de lange latten? In de omgeving van Klínovec-Boží Dar is van alles te doen. U kunt de omgeving rustig verkennen, lekker wandelen of langlaufen door de prachtige natuur. Zin in wat meer actie? Dan is snowtubing bij skiareal Novako, een goed idee. Net over de grens, in Oberwiesenthal, is een geweldig rodelpad van bijna 2 km. lengte. Ter plaatse een sleetje huren, met de stoeltjeslift naar boven en glijden maar! In Jachymov (11 km.) is een mooi aquapark.  Een romantisch tochtje maken met de arrenslee is mogelijk in Oberwiesenthal. Hier is ook een schaatsbaan en een aquarium.    

 

Klínovec-Boží Dar snowtubing      Klínovec-Boží Dar snowboarden      Klínovec-Boží Dar skipiste

 

Op maar 5 km. afstand van Klínovec-Boží Dar ligt het Duitse stadje Oberwiesenthal met skigebied Fichtelberg. Het skigebied van Klínovec-Boží Dar en Fichtelberg vormen samen Inter Skiregion Fichtelberg-Klinovec. Het is mogelijk om een skipas te kopen die voor beide gebieden geldig is.

Wilt u meer weten over 
wintersport in Tsjechië? Kijk dan hier voor informatie over alle skigebieden in Tsjechië.