We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Harrachov

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

              

In het westelijk deel van het Reuzengebergte, in de brede vallei van de rivier Mumlava en op slechts enkele kilometers van de grens met Polen ligt de wintersportplaats Harrachov. Harrachov is een gemoedelijke wintersportplaats en beroemd om de vele skischansen. Er zijn wel 8 verschillende schischansen en de wereldkampioenschappen schansspringen zijn hier dan ook al meerdere malen georganiseerd.

Op de hellingen van skiareal Certova hora (Duivelsberg) is het heerlijk skiën, snowboarden (met funpark) en langlaufen. Door de twee 4-zits stoeltjes is er een vlotte verbinding met de top. Net buiten Harrachov, bij Rýzoviste zijn enkele afdalingen met sleeplift, leuk om op eigen gelegenheid te oefenen. Ook de kleine skiareal Zákoutí beschikt over een paar afdalingen die met name geschikt zijn voor kinderen en beginners. Er wordt hier ook skiles gegeven. Avondskiën kan bij skiareal Almalka op een mooie brede afdaling. De verschillende gebieden zijn onderling verbonden door een skibus.

Harrachov biedt in totaal 9 km. aan pistes die goed worden onderhouden en indien nodig wordt er gebruik gemaakt van sneeuwkanonnen. Vooral voor gezinnen met kinderen en voor beginnende wintersporters is Harrachov een uitstekende keuze. Bovendien is Harrachov een gezellig plaatsje in een mooie omgeving zodat ook de minder fanatieke skiërs zich zullen vermaken. 

In de omgeving van Harrachov vindt u ook de skigebieden Rokytnice nad Jizerou, Prichovice, Paseky nad Jizerou, en Rejdice. Deze gebieden zijn allemaal aangesloten bij skiregion.cz. Dit betekent dat u met 1 skipas van al deze gebieden gebruik kunt maken! Het is ook mogelijk om per skiareal een dag/week pas te kopen of een puntenkaart.
 

Hoogte 650-1020 meter
Km. aan pistes 9 km. waarvan 2 rood, 2 blauw, 1 zwart
Km. aan langlaufloipes 110 km.
Aantal sleepliften 6
Aantal stoeltjesliften 3
Sneeuwkanonnen Ja
Prijsindicatie Skipas skiregion.cz
Twee dagen kaart volwassenen vanaf 18 jaar ca. 1150 CZK (ca. € 45)
Twee dagen kaart junior 14 t/m 17 jaar ca. 1040 CZK (ca. € 40)
Twee dagen kaart kinderen 4 t/m 13 jaar ca. 750 CZK (ca. € 29)
Weekkaart volwassenen vanaf 18 jaar ca. 3070 CZK (ca. € 118)
Weekkaart junior 14 t/m 17 jaar ca. 2760 CZK (ca. € 106)
Weekkaart kinderen 4 t/m 13 jaar ca. 2000 CZK (ca. € 77)
Voor info prijzen skipassen per skigebied skiregion.cz
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken 6 dagen
Volwassenen ca. 1350 CZK (ca. € 52)
Kinderen tot 130 cm. lang ca. 1350 CZK (ca. € 52)
Prijsindicatie Skilessen voor 5 dagen en 3 uur per dag
Volwassenen en kinderen ca. 3000 CZK (ca. € 127)
Skischolen en verhuur Skischool Classic Skischool JPK Skischool Ploc
  100 CZK = ca. € 3.85