We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Destne v Orlickych horach

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

                  
Het bekendste skigebied van het Adelaarsgebergte is skicentrum Deštné v Orlických horách. Het Adelaarsgebergte ligt in het oosten van Tsjechië en de hoogste top is die van de berg Velka Deštna (1115 meter). De kans op goede sneeuw is door de oostelijke ligging vrij groot maar er zijn natuurlijk ook sneeuwkanonnen om de hoeveelheid sneeuw aan te vullen.

Het dalstation van het skigbied ligt in Zakouti, dit is een wijk van het stadje Deštné v Orlických horách. Hier kan ook gratis worden geparkeerd. Het compacte skigebied heeft 6 pistes en de skipas is geldig bij alle skiliften en in het hoogseizoen is deze pas ook geldig op de 's avonds verlichte pistes Sport (blauw) en Tourist (rood). Deze pistes zijn de langste verlichte pistes van heel Tsjechië. Het aanbod aan pistes is afwisselend en geschikt voor beginnende en wat meer gevorderde skiërs.

Freestyle skiërs en snowboarders kunnen terecht in het uitgebreide Iguana snowpark met hindernissen en schansen. In de omgeving van Deštné v Orlických horách zijn veel langlaufloipes. Zeer de moeite waard is een schitterende route over de bergruggen van Polomské sedlo naar Šerlišský mlýn, via Masarykova chata en Šerlich en dan over de Velká Deštná naar het bergzadel van Jelenka. (8km). Direct vanuit Deštné vertrekken 2 langlaufloipes.

Het skigebied van Deštné v Orlických horách is ook geschikt voor jonge kinderen. De skischool geeft les in een afgezette oefenweide met lopende band en touwsleeplift. Er is hier ook een kleine speelplaats met een tent in de vorm van een iglo. Hier kunnen de kinderen ook binnen spelen. 
Uiteraard is het mogelijk om hier ski's en snowboards te huren en om les te nemen.

Het Deštné v Orlických horách skigebied staat bekend om de ontspannen sfeer. Een goede keuze voor een fijne wintersportvakantie! 

Op 18 km. afstand van Deštné v Orlických horách ligt skiareaal Rícky v Orlických horách. De pistes van dit kleinere skigebied zijn wat steiler en daardoor ook geschikt voor skiërs met meer ervaring. Leuk voor gezinnen en beginners is het skigebied van Zdobnice op 11 km. afstand.

 

Hoogte 610-850 meter
Km. aan pistes 4,9 km. waarvan 4 rood, 4 blauw, 2 zwart
Km. aan langlaufloipes 100 km.
Aantal sleepliften 7
Aantal stoeltjesliften 1
Sneeuwkanonnen ja
Prijsindicatie Destne v Orlickych horach
Dagkaart volwassenen ca. 440 CZK (€ 17)
Dagkaart kinderen 5 t/m 10 en senioren 60+ ca. 340 CZK (€ 13)
Weekkaart volwassenen ca. 2270 CZK (€ 88)
Weekkaart kinderen 5 t/m 10 en senioren 60+ ca. 1560 CZK (€ 60)
Prijsindicatie Skihuur/schoenen/stokken/helm 6 dagen
Volwassenen ca. 1720 CZK (€ 67)
Kinderen ca. 1420 CZK (€ 55)
   
Prijsindicatie Skilessen voor 4 x 50 min. per dag
Volwassenen prijzen op aanvraag
Kinderen prijzen op aanvraag
Skischolen en verhuur Skischool Sportprofi