We maken gebruik van cookies.  
background-image

Susice

Sušice is een leuk stadje in het Westen van Tsjechië vlakbij Plzeň en Klatovy.

Sušice, leuk stadje in de Šumava in Tsjechië  Sušice, zwemmen in de Šumava in Tsjechië  Sušice, heerlijk wandelgebied

Het stadje is een ideaal uitgangspunt om de mooie omgeving te verkennen en ligt vlakbij “het groene dak van Europa” het Šumava National Park.

De voormalige koninklijke stad strekt zich uit langs beide oevers van de rivier de Otava.
Deze rivier is een zijrivier van de Moldau waar het bij Kasteel Zvíkov uitmondt in de Moldau (Vltava).  Dit stukje is zéér geschikt om te kanoën voor jong en oud.

In Sušice kun je zelfs zwemmen in de Otava. Bij het Fuferna Hotel is er aan de overkant van de rivier een strandje. De zuiverheid van het water blijkt ook uit de vele forel in de rivier, in Sušice kun je ze midden in het stadscentrum voeren vanaf de loopbrug over de rivier de Otava.
Er is ook echter ook een modern waterpark in Sušice, met plezier en ontspanning voor het hele gezin.

Wat je ook zeker moet zien is het stadhuis uit de renaissance, gelegen op het mooie stadsplein. De toren is 31 meter hoog en hier heeft u een buitengewoon mooi uitzicht over de stad. 

Sušice, mooi fietsen langs de rivier  Sušice, heerlijk wandelgebied  Sušice, heerlijk wandelgebied en inline skaten
 

Sportief in Sušice


Boerderij fietspad (Farmářská stezka u Sušice) in de buurt van Sušice, 20 km. start is in Petrovice u Sušice. 

►  Sušická pavučina is een netwerk van zo’n 20 km aan wandelpaden rond Sušice, Je kunt kiezen uit in totaal acht routes.

►  Wilt u een leuke trip maken in de buurt van Sušice? Probeer dan de natuurpaden in de buurt van Petrovice en breng de sporen van de goudwinning in Šumava in de middeleeuwen in kaart. De 17 kilometer lange rondwandeling leidt u rond Petrovice in de regio Sušice en is te geschikt voor fietsers en wandelaars.

►  Zeer leuk ook voor het hele gezin is het Otava-fietspad. In zijn geheel 166 kilometer lang, maar u kunt een route volgen van 11 km. Het leidt door het Luh Park, de rand van het sportcomplex, het historische centrum, langs de oevers van de rivier de Otava, rond het botenkamp en het treinstation, en door de dorpen Malá en Velká Chmelná. Op de route vind je diverse rustplekken met kinder speelelementen. Een deel van het Otava fietspad is ook geschikt voor inline skaten. Wees voorzichtig op het parcours, want het wordt voornamelijk gebruikt door fietsers en  voetgangers.

►   Een van de meest populaire plaatsen rond Sušice is de uitkijktoren van Svatobor met een toeristenhuisje. Vanaf de uitkijktoren kijk je ver over de Šumava toppen en het binnenland in. 
 

Bezienswaardigheden in de buurt van Sušice


►   Kasteel Kašperk
►   Kasteel Rabí
►   Kasteel Velhartice
►    Annín – glasslijperij 
►   Hartmanice Mountain Synagogue 
►   Catacomben Klatovy 
►   Prašivec bos
►   Horažďovice
►   Grot van Strašín 16 km. van Sušice 
►   Diverse uitkijktorens in de buurt van Sušice; o.a. Svatobor , Rozhledna na Sedle, Rozhledna na Špičáku, Rozhlena na Pancíři
►   Prachtige rivier Vydra, niet overslaan als u hier bent

kasteel Kašperk  Kasteel Velhartice  Kanoën over de Otava