We maken gebruik van cookies.  
background-image

Nove Mesto nad Metuji

Met zijn prachtige ligging en rijke historie is het stadje Nové Město nad Metují een echte must om te bezoeken in de regio Oost-Bohemen!

 

Nové Město nad Metují in Oost-Bohemen  Nové Město nad Metují historisch centrum  Nové Město nad Metují renaissance stijl

 

alles wat u wilt weten over Nové Město nad Metují

 

Het pittoreske Nové Město nad Metují heeft verschillende bijnamen zoals "Boheems Bethlehem", de "Poort van het Adelaarsgebergte" en de "Parel van Bohemen". En dat is niet voor niets! Het charmante stadje werd in 1501 gesticht op een rotsplateau en is omgeven door de rivier de Metuje en de schilderachtige Klopotovský en Libchyňský valleien. Het historische centrum met kasteel, kasteeltuin, vestingwerken en een schitterend renaissanceplein met arcades en patriciërshuizen vormen samen een beschermd stadsgezicht. 

Het hart van het historische centrum is het imposante Husovo plein, een vierkant plein met rondom arcadebogen en fleurig gekleurde patriciërs huizen. Op verschillende gevels is met gedenkplaten aangegeven wat de oorsprong en functie van het huis was in het verleden. De barokke Mariazuil stamt uit 1696 en het beeldhouwwerk van de Heilige Drie-eenheid uit 1767. De twee monumenten op het plein zijn ter nagedachtenis van de componist Bedřich Smetana en van de stichter van Nové Město nad Metují, Jan Černčický. Rondom het plein zijn veel leuke winkeltjes en gezellige terrassen.

Als je in de richting van het toeristenburo het plein verlaat en links aanhoudt dan kom je vanzelf bij het Stedelijk Museum. Dit is gehuisvest in een oud artilleriebastion uit de 16e eeuw. Het staat in de Na Zadomí straat, deze straat ligt tussen het Husovaplein en de stadswallen in en loopt helemaal rondom het plein. Een stukje verder de straat in staat de Zázvorka toren. Het is leuk om de toren te beklimmen, het uitzicht is hier prachtig. 

 

Nové Město nad Metují rivier Metuje

 

wat is er te zien in de omgeving van Nové Město nad Metují 


 Hradec Krávové is één van de oudste Tsjechische steden en ligt in een idyllische landschap daar waar de rivieren de Elbe en de Orlice samenvloeien
 Česká Skalice is een kleine provinciestad aan het Rozkoš recreatiemeer. Het heeft een gezellig centrum met leuke winkeltjes en restaurants. 
  Babiččino údolí - kasteel Ratibořice, nationaal cultureel monument en beschermd gebied. 
 Bij het historische stadje Dvůr Králové nad Labem ligt een prachtige dierentuin met mooi safaripark en de in Anton Pieck stijl gebouwde Les Království Dam
 Bizarre rotsformaties, mysterieuze rotssteden, romantische wandelingen en een breed scala aan actieve activiteiten, dat zijn de Adršpach-rotsen
 Vlakbij de stad Náchod, op de grens met Polen, verrijst het militaire fort Dobrošov. Het maakte vroeger deel uit van het verdedigingssysteem van de Tsjechoslowaakse vestingwerken.
 Hospital Kuks is een groot barok complex dat bestaat uit een voormalig klooster en een ziekenhuis met beeldentuin, unieke locatie!
 Het militaire fort Josefov is een enorme vesting die in de 18e eeuw werd gebouwd om het Oostenrijkse keizerrijk te beschermen.
 Nog meer uitstapjes in Oost Bohemen en het Reuzengebergte