We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kastelen in Tsjechië, TOP 10

Wist u dat er maar liefst 3.000 prachtige kastelen zijn in Tsjechië die u grotendeels ook kunt bezoeken? Er zijn complete ingerichte kastelen waar u de sfeer van de leefomstandigheden oorspronkelijke adellijke families nog kunt proeven.
Maar ook zeker de moeite waard zijn de diverse ruige burchten en kasteelruïnes die u her en der in het landschap tegenkomt.  Er wordt daarom ook wel gezegd dat Tsjechië het kastelenland van Europa is. 

Een kleine selectie van al het moois dat er te zien is.

Zuid Bohemen

► Kasteel Červená Lhota, het rode kasteel. Omgeven door een grote vijver, staat het in het midden op een rots.

► Kasteel  Hluboká nad Vltavou, is een neogotisch kasteel, dat ons altijd doet aan sprookjes als Assepoetser en Doornroosje. Van veraf ziet u het al liggen.

► Kasteel Zvíkov,  koninklijk en bijzonder Kasteel dat op een rotsachtige landtong ligt in het immense Orlikmeer. Het 13e-eeuwse kasteel ligt zo’n 20 km. ten noorden van Písek. Ook leuk vanaf het water

 

kasteel Červená Lhota in Zuid-Bohemen   Kasteel  Hluboká nad Vltavou in Zuid Bohemen    Kasteel Zvíkov in Zuid Bohemen


Reuzengebergte en Boheems Paradijs 

► Kasteel Bezděz is een schitterende kasteelruïne uit de 13e eeuw. U ziet het kasteel van veraf al liggen op een heuvel. Onlangs gerestaureerd.

► Kasteel Vranov, van oorsprong een rotsenkasteel Vranov (ook Pantheon genoemd) is rond 1425 op een steile zandstenen klif boven de rechteroever van de rivier de Jizera gebouwd.  Het is een indrukwekkende plek om te bezoeken!

► Sloup v Čechách,  imposante kasteel op een eenzame rots….heel indrukwekkend. Hele klim maar zéér de moeite waard.
 

Kasteel Bezděz  in het Reuzengebergte  Kasteel Vranov in het Reuzengebergte  Sloup v Čechách in het Reuzengebergte
 

Ten westen van Praag 

► Kasteel Křivoklát is een van de belangrijkste en oudste koninklijke kastelen in Tsjechië. Ook leuk om tijdens een kanotocht te bezoeken.
 

Ten zuiden van Praag

► Kasteel Konopiště, een  ”echt” Kasteel met een schitterend en waardevol kasteelpark.
► Kasteel Karlštejn, prachtig robuust kasteel.  Het wordt omringd door vijf schilderachtige heuvels, die deel uitmaken van een Nationale Natuurreservaat  dat behoort tot één van de belangrijkste beschermde gebieden van Europa.
 

Kasteel Křivoklát ten westen van Praag  Kasteel Konopiště, ten zuiden van Praag  Kasteel Karlštejn, ten zuiden van Praag 


Zuid Moravië

 De kastelen Lednice en Valtice liggen vlak bij elkaar in een  prachtige wijnstreek bij het beschermde natuurgebied Pálava.
 

Noord Moravië

► Burcht  Pernštejn is één van de meest bezochte Moravische kastelen, en ligt echt prachtig,  bovenop een rots en is een belangrijke toeristische trekpleister.

Kasteel Lednice in Zuid Moravië  Burcht  Pernštejn  

 

West Bohemen

► één van onze favorieten, Kasteel Loket, een  imposante middeleeuwse kasteel aan de rivier de Ohře.

Kasteel Loket in West-Bohemen


Šumava 

► Kasteel Kašperské Hory, 14e eeuws kasteel, met veel allure. In het pittoreske landschap van het Boheems Woud, met Sušice in het middelpunt,  liggen drie prachtige kastelen KašperkRabí en Velhartice die de handen ineen geslagen hebben. Samen noemt men deze burchten de “Šumavské Trojhradí”.

 

Kasteel Kašperské Hory, Šumava  - Boheems Woud  Kasteel Rabí  - Boheems Woud  Kasteel Velhartice, Boheems Woud

Om het u makkelijk te maken hebben wij een kleine selectie voor u samengesteld per gebied. Maar pas op…..overal doemen uit het niets pareltjes op. Juist ook de vervallen kastelen zijn de moeite waard om te bezoeken.