We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Kost

De burcht Kost is één van de best bewaarde laatgotische burchten in Bohemen en werd gebouwd in het midden van de 14e eeuw.

Kasteel Kost - Boheems Paradijs  Kasteel Kost - Boheems Paradijs  Kasteel Kost - Boheems Paradijs

Als u een kasteelliefhebber bent, zou dit op uw lijstje moeten staan. Het is een ongelofelijk mooi kasteel, en goed onderhouden. Een aanrader is om ook een korte tour rondom het kasteel te lopen, gewoon om de prachtige natuur en het kasteel eer aan te doen!

De burcht ligt ongeveer 18 km van Jičín in het beschermd natuurgebied het Boheems Paradijs (Český ráj). Niet ver van de bekende rotsenstad Prachovské skály.

Kasteel Kost werd compleet gerenoveerd in de jaren 50 van de vorige eeuw en de monumentale restauratie is een van de meest succesvolle na de oorlog.
Daarna zijn er nog succesvolle renovaties geweest, de laatst werd pas voltooid in augustus 2021.
 

Wat is er te zien bij Kasteel Kost?
 

Het kasteel staat bekend om zijn zogenaamde "Witte toren”. De trapezium vormige lage toren heeft hoeken die allemaal uitkijken op de gebieden vanwaar het destijds de  katapultaanvallen vandaan kwamen. Men kon zich op deze manier goed verdedigen.
In tegenstelling tot de meeste andere kastelen in Bohemen ligt het niet op een heuvel, maar op een landtong tussen twee beekjes. 

Het kasteel is in de zomermaanden dagelijks geopend voor bezoek en u kunt kiezen uit diverse rondleidingen.
U ziet de kasteelvertrekken, het wapenarsenaal, de middeleeuwse martelkamers. U kunt ook op eigen houtje de kasteelkapel en de prachtige binnenplaats bezoeken.

Ook voor kinderen is dit een perfect kasteel om te bezoeken, in de zomermaanden zijn er ook vaak middeleeuwse activiteiten. Ook uw huisdier is aangelijnd welkom.

Hrad Kost
Podkost 1,
 506 01 Libošovice
https://www.kost-hrad.cz/

Onder het kasteel zijn er een aantal parkeerterreinen waar u tegen betaling kunt parkeren. Let op het kan hier best druk zijn.
Er loopt trouwens ook een prachtige fietsroute langs het kasteel. Ook de wandelpaden en de bossen rondom het Kasteel Kost zijn erg mooi.

Op de binnenplaats onder het kasteel kunt u ook heerlijk lunchen.

Kasteel Kost, Boheems Paradijs.   Kasteel Kost, Boheems Paradijs.   Kasteel Kost, Boheems Paradijs.