We maken gebruik van cookies.  
background-image

Kasteel Kasperske Hory

Boven het stadje Kašperské Hory ziet u de twee opvallende torens van het kasteel Kašperk. Deze twee torens kunt u in de weide omtrek zien, vanaf welke route u ook komt!
 

Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van Karel IV.  Er was hier namelijk een belangrijke goudroute (de Zlatá stezka) en er waren goudmijnen in de berg onder het kasteel. 
Vanaf dit kasteel kon de route dus goed in de gaten gehouden worden. De beveiliging was enorm, de torens zijn gebouwd zonder gaten voor het geval dat de burcht werd beschoten door werpwapens.

De locatie van het kasteel is strategisch erg gunstig, langs de toenmalige Tsjechisch-Bavarische grens.

In de 16e eeuw heeft het stadje Kašperk het kasteel gekocht maar niet goed onderhouden, en is het in verval geraakt. Men heeft zelfs stukken gesloopt om bouwmaterialen te hebben voor andere gebouwen.

Gelukkig werd er in de 19e eeuw begonnen met de reconstructie van het kasteel. Dit is nog steeds aan de gang, en van binnen en buiten wordt het in de oorspronkelijke staat terug gebracht.

In het kasteel is er een tentoonstelling over de geschiedenis en de goudwinning in dit gebied.
Vanuit de burchttorens heeft u een prachtig uitzicht op het Boheems Woud!

MAAR…..het kasteel ligt ook in dit prachtige wandelgebied met gemarkeerde wandelpaden. DOEN!

De rondleidingen vinden plaats dagelijks, behalve maandag, tussen 9.30u en 17.00u. In het voor- en najaar beginnen de rondleidingen om 10.00u.

In het pittoreske landschap van het Boheems Woud, met Sušice in het middelpunt,  liggen drie prachtige kastelen KašperkRabí en Velhartice die de handen ineen geslagen hebben. Samen noemt men deze burchten de “Šumavské Trojhradí”.