We maken gebruik van cookies.  
background-image

Frymburk

Het gezellige plaatsje Frymburk aan het Lipnomeer

GEWELDIGE BESTEMMING VOOR ZOMER EN WINTER!

Het historische stadje Frymburk is ontstaan in de 13e eeuw, als dorpje langs de Donau handelsroute. Stadsrechten kreeg het stadje al in het jaar 1379. Toen in 1959 de Lipno-dam werd gebouwd is een groot gedeelte van Frymburk ondergelopen. Gelukkig is het historische centrum, dat op een schiereilandje ligt, gespaard gebleven. 

Tegenwoordig is Frymburk een geliefd vakantieoord aan het Lipnomeer. In de zomer kunt u er heerlijk fietsen en wandelen langs het meer, bootje varen en houdt u van wat meer uitdaging dan kunt u in het nabijgelegen Lipno nad Vltavou naar een klimpark of mountainbiken. Mooie historische stadjes zoals Ceske Budejovice en Ceský Krumlov zijn vlakbij en de moeite van een bezoek zeker waard!

Ook in de winter zult u zich in Frymburk niet vervelen. Lekker schaatsen op het Lipnomeer en skiën in Lipno nad Vltavou op slechts 7 km. afstand. 
Skiareal Lipno is een modern skigebied, geschikt voor jong en oud! Wilt u eens iets anders dan skiën breng dan een bezoek aan waterparadijs Aquaworld, de bobsleebaan, de Finse sauna of maak een tocht met een hondenslee.  

 


Afstand Venlo - Frymburk 810 km.