We maken gebruik van cookies.  
background-image

Burcht Bitov

Burcht Bitov in Moravië  Burcht Bitov, prachtig gelegen in Moravië  Burcht Bitov in Moravie
 

Kasteel Bítov is een van de oudste en meest romantische kastelen in Tsjechië.

De eerste vermelding van het kasteel dateert uit het begin van de 11e eeuw. Het kasteel is gelegen in een schilderachtige kloof van het zogenaamde Moravische Zwitserland aan de Vranov-dam. 
Het kasteel torent hoog uit op een landtong boven de rivier de Želetavka. Ook vanaf het water is het uitzicht op de verschillende kastelen langs de oever fenomenaal.
Uiteraard kunt u bootjes (ook elektrisch), roeiboten en kano’s huren. En wist u dat u ook heerlijk kunt zwemmen in de diverse baaitjes van het Vranov Stuwmeer?
Bezoek ook zeker de uitkijktoren Rozhledna Rumburak in Bítov, zeer de moeite waard.


Bij het kasteel hoort een schitterend bospark met een historische lindelaan, een Jachtpad, het " meer van de liefde" en wat kleinere gebouwen. 
Er gaat een legende over het "meer van de liefde" en de gekke visser van Bítov. U kunt er alles over lezen bij het kasteel.
Er loopt een prachtig wandelpad (een oud Koopmanspad) onder het kasteel, door het bospark langs de gebouwtjes van de Graven van Daun. Het is onderdeel van de route van Wenen naar de koninklijke stad Jemnice en verder naar Praag. De wandeling van ongeveer 60 minuten is niet geschikt voor rolstoelen.
 

Ook is het leuk om vanuit Bítov naar de Kasteelruïne van het Kasteel Cornštejn te wandelen. Ook ongeveer een uur.
Met de auto kunt u eventueel ook het pitoreske Vranov nad Dyjí bezoeken. Met het bijbehorende imposante kasteel op een hoge rots boven het stadje.

 

Rondleidingen in Kasteel Bítov


In het hoogseizoen kunt u rondleidingen volgen en deze worden opgeluisterd door historische muziek.

U bezoekt dan het kasteel, de kelders en de kerkers met de martelkamer. En ook een ruimte met veel opgezette dieren (voornamelijk honden), de voormalige huisdieren van de vorige eigenaren.
De rondleidingen zijn ook in het Engels te volgen. KInderen tot 6 jaar hebben gratis entree.

De zolder van het kasteel wordt momenteel bewoont door de zomerkolonies van de grote vleermuis. Ongeveer 80 vrouwtjes van de grootste beschermde Tsjechische vleermuis brengen jaarlijks hun jongen groot in het kasteel
Het kasteel is rolstoeltoegankelijk.
 

Adres:

Státní hrad Bítov
Bítov 1, 671 07 Uherčice
https://www.hrad-bitov.cz/en
Let op: in het seizoen is het kasteel op maandag gesloten. Kijk voor openingstijden op de website.
 

Hoe bereikt u Kasteel Bítov?
 

Als u met de auto komt dan rijdt u door het plaatsje Bítov en verder richting kasteel. U kunt de auto parkeren op de officiele parkeerplaast voor het kasteel. Daarna is het nog ongeveer 20 minuten lopen.
► Er loopt een mooie fietsroute helemaal tot aan het kasteel.
Met de boot tijdens een minicruise over het Vranov Meer. Echter wel een behoorlijke klim vanaf de aanlegsteiger naar boven naar het Kasteel.