We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Tanvaldsky Spicak

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

Wintersport Tanvaldský Špičák      Tanvaldský Špičák skigebied      Skiën in Tanvaldský Špičák  

 

WINTERSPORT TANVALDSKYÝ ŠPIČÁK  

Het skigebied Tanvaldský Špičák ligt in het mooie berggebied Jizerské Hory ofwel IJzergebergte. Dit kleinere gebergte ligt in het noorden van Tsjechië, ten westen van het Reuzengebergte. Tanvaldský Špičák is het grootste skicentrum van het IJzergebergte. Het skigbied ligt bij het bergdorpje Albrechtice v Jizerských horách, een langgerekt dorpje met enkele winkeltjes en restaurants.

 

Hoogte 542-812 meter
Km. aan pistes 8,2 km. waarvan 3 rood, 6 blauw, 1 zwart
Km. aan langlaufloipes 80 km.
Aantal sleepliften 6
Aantal stoeltjesliften 1
Sneeuwkanonnen Ja
  PRIJSINFORMATIE SKIPASSEN EN SKILESSEN TANVALDSKYÝ ŠPIČÁK

 

SKIËN IN TANVALDSKYÝ ŠPIČÁK

Het skigebied beschikt over een gevarieerd aanbod van pistes. Met de stoeltjeslift wordt u vlot vervoerd naar de top van de 812 meter hoge Špičák. Hier kunt u kiezen welke afdaling voor u geschikt is. Beginners kunnen via de blauwe en rode afdalingen van Špičák I naar het dal skiën. De meer ervaren skiërs kunnen ook via Špičák II de skitocht naar beneden maken. Deze afdaling begint met een zwarte en rode piste. Kenmerkend van skigebied Tanvaldský Špičák zijn de relatief lange afdalingen. Er zijn vier afdalingen van meer dan 1 kilometer lengte en één nog langere afdaling van maar liefst 1670 meter lang met een hoogteverschil van 270 meter. Onderin het skigebied zijn een paar kleinere blauwe afdalingen met sleepliften. Ideaal voor beginners!

Avondskiën kan bij Tanvaldský Špicák II – sleeplift Zalomeny. Op skipiste Pod Lesem is een adrenalinepark met slalom en tijdmeting. Hier is ook het SNOWpark met U-ramp. Alle pistes beschikken over sneeuwkanonnen en worden dagelijks geprepareerd.

Kinderen kunnen terecht in het Sun Kid park bij het parkeerterrein van Špičák II. In dit afgezette gebied voor kinderen wordt les gegeven aan de kleintjes met behulp van een loopband. Skiles nemen en skimateriaal is geen probleem. Bij de parkeerterreinen aan de voet van Špičák I en Špičák II vindt u de skischolen en de skiverhuur. 
Parkeren is gratis en dicht bij de liften. Omdat het station vlakbij de liften ligt is het zelfs mogelijk om met de trein te komen.

Kijk hier voor uitgebreide prijsinformatie over skipassen en skilessen in Tanvaldský Špičák.

 

LANGLAUFEN TANVALDSKYÝ ŠPIČÁK

De langlaufloipes van het IJzergebergte zijn ongeëvenaard! De loipes starte vanuit Albrechtice v Jizerských horách en zijn aangesloten op de routes van de Jizerksá Magistrála. Dit netwerk van langlaufpaden strekt zich uit tot het oosten van het Reuzengebergte. Via deze loipes is het zelfs mogelijk om naar Polen te langlaufen.  
 

Wintersportvakantie in Tanvaldský Špičák       Skipiste Tanvaldský Špičák       Langlaufen in skigebied Tanvaldský Špičák

Tanvaldský Špicák is samen met skigebied Bedřichov (11 km.) en skigebied Severák (9 km.) onderdeel van skiarena Jizerky. Met de skipas van Tanvaldský Špicák kunt u ook in de andere 2 gebieden skiën. Zoekt u als ervaren skïer wat meer afwisseling dan kunt u ook gaan skiën in skigebied Rokytnice nad jizerou en skigebied Harrachov
 

Wilt u meer weten over wintersport in Tsjechië? Kijk dan hier voor informatie over alle skigebieden in Tsjechië.