We maken gebruik van cookies.  
background-image

Skigebied Destne v Orlickych horach

BEKIJK HIER ALLE ACCOMMODATIES IN DIT SKIGEBIED
 

wintersport Deštné v Orlických horách      Deštné v Orlických horách wintersport      Deštné v Orlických horách skiën 

 

wintersport in oost-bohemen

Het Adelaarsgebergte ligt in het oosten van Tsjechië en de hoogste top is die van de berg Velka Deštna (1115 meter). Het bekendste skigebied van het Adelaarsgebergte is skiresort Deštné v Orlických horách.  De kans op goede sneeuw is door de oostelijke ligging vrij groot maar er zijn natuurlijk ook sneeuwkanonnen om de hoeveelheid sneeuw aan te vullen als dat nodig is.
 

Hoogte 610-850 meter
Km. aan pistes 5,1 km. waarvan 17% rood, 55% blauw en 29% zwart
Km. aan langlaufloipes 69 km.
Aantal sleepliften 4
Aantal stoeltjesliften 1-2 zit en 1-4 zit
Sneeuwkanonnen ja
  PRIJSINFORMATIE SKIPAS EN SKILES DESTNE V ORLICKYCH HORY

 

skiën in oost-bohemen

Het dalstation van skiareal Deštné v Orlických horách ligt in Zakouti, een wijk van het stadje Deštné v Orlických horách. Hier kan gratis worden geparkeerd. Het compacte skigebied heeft 6 pistes en de skipas is geldig bij alle skiliften. In het hoogseizoen is deze skipas ook geldig op de 's avonds verlichte pistes Sport (blauw) en Tourist (rood). Deze pistes zijn de langste verlichte pistes van heel Tsjechië. Het aanbod aan pistes is afwisselend en geschikt voor beginnende en wat meer gevorderde skiërs. Het skigebied van Deštné v Orlických horách is ook geschikt voor jonge kinderen. De skischool geeft les in een afgezette oefenweide met lopende band en touwsleeplift. Er is hier ook een kleine speelplaats met een tent in de vorm van een iglo. Hier kunnen de kinderen ook binnen spelen. Uiteraard is het mogelijk om hier ski's en snowboards te huren en om les te nemen. 

Het Deštné v Orlických horách skigebied staat bekend om de ontspannen sfeer. Een goede keuze voor een fijne wintersportvakantie! 

Freestyle skiërs en snowboarders kunnen terecht in het uitgebreide Iguana snowpark met hindernissen en schansen.

 

langlaufen Deštné v Orlických horách

In de omgeving van Deštné v Orlických horách zijn veel langlaufloipes. Zeer de moeite waard is een schitterende route over de bergruggen van Polomské sedlo naar Šerlišský mlýn, via Masarykova chata en Šerlich en dan over de Velká Deštná naar het bergzadel van Jelenka. (8km). Direct vanuit Deštné vertrekken 2 langlaufloipes.

 

Deštné v Orlických horách skiresort     Deštné v Orlických horách snowboarden     wintersport oost bohemen

 

andere skigebieden in de omgeving van DEŠTNÉ V ORLICKÝCH HORÁCH

Op 18 km. afstand van Deštné v Orlických horách ligt skiareaal Rícky v Orlických horách. De pistes van dit kleinere skigebied zijn wat steiler en daardoor ook geschikt voor skiërs met meer ervaring. Leuk voor gezinnen en beginners is het skigebied van Zdobnice op 11 km. afstand.

 

Wilt u meer weten over wintersport in Tsjechië? Kijk dan hier voor informatie over alle skigebieden in Tsjechië.