We maken gebruik van cookies.  
background-image

Zeliv-Meer

het meer van Želiv, een mooi recreatiemeer in Tsjechië!

Het klooster in Želiv  leuke strandjes bij het Het klooster in Želiv meer  U kunt goed vissen bij het Želiv meer


Het dorp Želiv ligt vlakbij de mooie historische steden Pelhřimov en Humpolec en ligt verborgen in de diepe vallei van de rivieren Želivka en Trnava. 
In het plaatsje zelf ligt een Premonstratensian klooster met een kloosterrestaurant en een brouwerij waar u wordt uitgenodigd om te genieten van traditionele, ongepasteuriseerde en ongefilterde bieren. U kunt ook een rondleiding krijgen in de brouwerij mocht u dat leuk vinden.
 

De officiele naam van het Želiv meer is přehrada Trnávka, en het meer heeft veel strandjes,  recreatiecentra en een kunstmatig kanaal dat favoriet is bij de kanoërs en rafters. Het slalomparcoers is één van de moeilijkste ter werlend en er worden af en toe wedstrijden gehouden.
Rondom het meer liggen de plaatsjes Červená Řečice, Želiv en Brtná en bij deze plaatsen vind je aangelegde strandjes (veelal gras) aan de oevers. U kunt er bootjes huren en zwemmen.
Als u in de buurt bent....bezoek dan het kasteel  in  Červená Řečice, een oorspronkelijk gotisch kasteel waarschijnlijk uit de 13e en 14e eeuw.
 

Iets verder ten oosten van  in het oosten van Želiv ligt het kleinere Vřesník-stuwmeer in de rivier de Želivka in een mooie bosrijke omgeving. Nog een paar kilometer verder stroomopwaarts ligt het Sedlice-stuwmeer met een pittoreske dam, één van de oudste dammen van Tsjechië, zeker de moeite waard!

Langs de noordkant van het Želiv meer loopt een mooi fietspad dat in verbinding staat met de andere twee stuwmeren. Én in de omgeving krioelt het van de wandelpaden die u door het mooie en heuvelachtige Boheems-Moravische Hoogland leiden. Er loopt een rood gemarkeerd wandelpad van Želiv langs het stuwmeer.

 

Želiv-klooster  Želiv, u kunt bootjes huren en heerlijk zwemmen  Želiv, u kunt bootjes huren en heerlijk zwemmen