We maken gebruik van cookies.  
background-image

Vranov Stuwmeer

Het stuwmeer Vranovská přehrada is een prachtig meer in het Zuiden van de schitterende natuur van Moravië.
 

Het Vranov-Stuwmeer  Vranov-dam- Bij het Stuwmeer  Vranovska Stuwmeer


De Vranovská Dam (Vranovská přehrada - ook Reservoir Vranov) werd gebouwd in de rivier de Thaya in de buurt van de stad Vranov in 1930 tot 1933. 
De dam is 60 m hoog en 292 meter lang.Hierdoor is een ongeveer 30 km lang stuwmeer ontstaan dat zich uitstrekt tot de vallei Bitov Želetavka. Het  Zuid-Moravische stuwmeer heeft schoon en warrm water en ligt  in de prachtige vallei onder het trotse barokke Kasteel Vranov nad Dyjí 


Het stuwmeer biedt uitstekende omstandigheden om te zwemmen en watersporten. De waterkwaliteit in de Vranov-dam is één van de beste in Tsjechië. En vanwege de aangename temperatuur kunt u hier uitstekend zwemmen van begin juni tot half september.
Er zijn rondom het meer diverse zandstrandjes waarvan de bodum geleidelijk afloopt. Ook vindt u er een waterglijbaan, kunt u boten en waterfietsen huren en zijn er uitstekende mogelijkheden voor liefhebbers van zeilen of windsurfen . 

Ook leuk is een minicruise te maken vanaf Vranov nad Dyjí over het meer.
Bekijk vanaf het water het Vranov-kasteel, het prachtige Kasteel Bítov en de ruïnes van het Kasteel Cornštejn.

Deze regio, noemt men vaak de Moravische Adriatische Zee (Moravský Jadran). Het is een streek van bossen, water en berghellingen, de streek van zon en mousserende wijn. Deze regio heeft tevens een rijke geschiedenis. 

 

Wat is er te doen in de omgeving van het Meer van Vranov


Een georganisseerde wijnproeverij in het hiistorische wijnstadje Znojmo.

► Burcht Bítov: bekend door zijn verzameling van historische wapens, maar vooral door de grote collectie van opgezette dieren uit de hele wereld. 

► De ruïne van de burcht Cornštejn:
tijdens zomer vinden hier verschillende theatervoorstellingen plaats en ook demonstraties van historische wapens. 
 

► Fiets- en wandeltoerisme:
het Nationale park Podyjí-Thayatal is in het bijzonder geschikt voor  wandelaars en fietser (ook mountainbikes). Op de gemarkeerde paden in het Podyjí National Park kunt u uw hart ophalen.

► De regio voor vissers: 
U hebt nu de mogelijkheid een van de beste vissersrivieren uit te proberen. Elke jaar vindt hier een indrukwekkende vangst plaats: meervallen, karpers, palingen en amurkarpers.

► Huur een kano of bootjes o.a. bij http://www.pujcovnavranov.cz/en/canoe

► Er gaat in het seizoen een toeristen treintje van het kasteel Vranov nad Dyji naar het gelijknamige leuke stadje en de diverse strandjes.

►  Ga heerlijk wandelen of fietsen envan de natuur genieten in het Nationaal park Podyjí.

 

Vranov-stuwmeer in Moravië  Vranovská přehrada  Vranov stuwmeer met kasteelruïne