We maken gebruik van cookies.  
background-image

Toulava en de Luznice vallei

Toulava is een schitterende streek in een uitgestrekt gebied tussen Sedlčany, Bechyně, Milevsko en Sedlec-Prčice. De prachtige stad Tábor ligt in het hart van deze streek!
U vindt hier diepe rivierdalen, dichte bossen, uitzicht vanaf groene heuvels en prachtige toeristische wandel-en fietsroutes.

In dit mooie gebied kunt u ook de Toulava kaart gebruiken die gratis is (online) en waarmee u aantrekkelijke kortingen krijgt.
 

Toulava wandelpad Wandelroute Lužnice Toulava wandelpad

Ga op bedevaart in Toulava

Hier vindt u de Toulava pelgrimsroutes

Er zijn drie pelgrimsroutes die de belangrijkste pelgrimsoorden met elkaar verbinden - Klokoty, het Milevsko klooster en het Bechyně klooster. U kunt dus kiezen of u van Tábor naar Bechyně gaat, van Bechyně naar Milevsko, of van Milevsko naar Tábor. Óf u loopt het hele pelgrimscircuit van meer dan 100 km.
 

Milevsko klooster  Bechyně Klooster  Klokoty bedevaartsoord
 


Wandelen in Toulava

Pad door de vallei van Lužnice Toulavou, u kunt de prachtige route volgen dwars door de Lužnice-vallei, de enige in Tsjechië die is opgenomen in de lijst van de beste routes in Europa.

Het wandel-fietspad voert door de diepe vallei van de rivier de Lužnice, langs oude molens en ruïnes, en de historische steden Tábor en Bechyně. De totale lengte van het parcours is 55 km en is verdeeld in 4 dag etappes. Uiteraard kunt u ook slechts één gedeelte wandelen of fietsen.
Op het parcours vind je in totaal 19 informatiepanelen met een quizvraag,  het juiste antwoord staat altijd op het volgende informatiepaneel.

► Planá nad Lužnicí  - Tábor , 13 km

► Tábor - Lužničanka , 12 km

► Lužničanka - Bechyně , 15 km

►  Bechyně - Týn nad Vltavou , 15 km

​Maar er zijn talloze ander wandelroutes en natuurpaden in dit prachtige landschap. 
 

Fietsen in Toulava

Ver weg van de drukte en overvolle fietspaden kunt u hier juist via binnen weggetjes heerlijk fietsen over glooiende heuvels en door vlakke weilanden, een landschap van vergezichten, romantische ruïnes en verloren dorpjes midden in de natuur.
Fiets bijvoorbeeld via de Hussietenpaden naar de diverse kastelen en uitkijktorens. Of naar het hart van de natuur in het natuurpark Jistebnická vrchovina 

Of voor de sportieve mensen; fiets het grote Sedlčanské vyhlídky -circuit van 90 km , dat 5 uitkijkpunten en attracties van Sedlčany met elkaar verbindt.
Bij Sedlčany zijn overigens ook mooie korte routes, die ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Bijna vanaf ieder punt ziet u het kasteel Vysoký Chlumec  liggen.

Toulava, heerlijk fietsen  Toulava, heerlijk fietsen omgeving Tabor  Toulava, fietsen door mooie dorpjes


Uitkijktorens in Toulava

► Rozhledna na Kupě u Jestřebic, houten uitkijktoren. 10 meter hoog

► Uitkijktoren in Radětice , 13 meter hoog en gelegen aan de rand van het natuurpark Plziny waar ook een mooie wandelroute is van zo’n 12 km.

► De ruïnes van kasteel Šelmberk. Vanaf de toren van het 14e-eeuws kasteel heeft u een prachtig uitzicht. Via een rood toeristenbord kunt u te voet naar het kasteel vanaf Mladá Vožica, en fietsers kunnen de fietsroute rond het kasteel van Šelmberk gebruiken. 

► Drbákov-Albertovy skály (rotsengebied). Net boven Sedlčany is er een rotsengebied, met mooie wandeling vanwaar u prachtig uitzicht heeft op de rivier de Vltava. Het pad loopt langs steile rotswanden, op sommige plaatsen is het beveiligd met kettingen.
 

Drbákov Albertovy skály rotsengebied  De ruïnes van kasteel Šelmberk  Rozhledna na Kupě u Jestřebic, uitkijktoren


Toulava bierroute

Voor ieder wat wils! Er zijn Negen regionale brouwerijen die zijn verbonden door de Toulavy Beer Trail. Bier brouwen is een inherent onderdeel van de Tsjechische cultuur en geschiedenis. Uiteraard kunt u her en der rondleidingen volgen en natuurlijk proeven! Bijzonder is ook de Obora familiebrouwerij, die naast bier maken ook hun eigen hop kweken.
 

obora-bier  Toulavy Beer Trail  Toulavy Beer Trail-hop