We maken gebruik van cookies.  
background-image

Spicak

            

 

Aan de voet van de berg Špicák (1202 m.) ligt het gezellige vakantieplaatsje Špicák. Het dorpje ligt tegen het iets grotere vakantieplaatsje ZŽelezna Ruda aan en vlakbij de grens met Duitsland, in het hart van het Boheemse Woud. In dit uitgestrekte, bergachtige en bosrijke gebied kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Het prachtige landschap rondom Špicák wordt door bergen gedomineerd. Van zuid naar noord: de Jezerni Hora, de Pancir, de Mustek en de Prenet. Deze bergen vormen het bergmassief tussen ŽZelezna Ruda en Klatovy. Naar de top van de Pancir kunt u de stoeltjeslift nemen, deze is niet alleen in de winter maar ook in de zomer in gebruik!

Een bezoek zeker waard zijn de twee grote meren aan weerszijden van de Jezerni Hora. Het Cerné Jezero (Zwarte Meer) en Certovo Jezero (Duivelsmeer) liggen beiden op ongeveer 1000 m. hoogte en zijn aan het einde van de IJstijd ontstaan door de werking van gletsjers. In de meren mag niet gezwommen worden maar het is er prachtig, het roerloze water met daarin de weerspiegeling van de naaldbomen rondom heeft iets magisch! Vanuit Špicák zijn de meren het best bereikbaar, te voet of op de fiets.

Een paar kilometer ten noorden van Špicák, richting Hojova Straz, vindt u een kleine, romantische vallei. De vallei wordt doorsneden door de rivier Bílý Potok. De vallei Bílá Strž is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied om de gelijknamige 14 m. hoge waterval Bílá Strž te beschermen. Als u nog wat verder noordelijk rijdt kunt u een bezoek brengen aan het stadje Nyrsko. Ten zuiden van Nyrsko bevindt zich een mooi stuwmeer dat dienst doet als waterreservoir.

In de winter is Špicák het domein van de wintersporters. Mooie pistes op de hellingen van de Špicák en de Pancir, geschikt voor jong en oud, beginnend of gevorderd skiër. Kortom de perfecte plek voor een heerlijke skivakantie. 

Afstand Venlo - Špicák 726 km.