We maken gebruik van cookies.  
background-image

Rokytnice nad Jizerou

        

Het bergstadje Rokytnice nad Jizerou ligt in het westelijke deel van het Reuzengebergte in een pittoreske vallei tussen de bergen Kotel en Lysa Hora. Het stadje bestaat uit verschillende delen die op verschillende hoogten liggen, variërend van 447 m. tot 1417 m. hoogte.

Rokytnice nad Jizerou is al in de 17e eeuw ontstaan. De eerste inwoners waren mijnbouwers, er werd in deze omgeving koper, zilver en lood gewonnen. Belangrijk waren ook de glasblazerij en de textielindustrie. In de jaren 50 van de vorige eeuw werden de eerste skiliften gebouwd en ontwikkelde Rokytnice zich tot een bekend wintersport oord.

Rokytnice nad Jizerou is één van de grootste skigebieden van Tsjechië. Het gebied is geschikt voor jong en oud, gevorderden en beginners. De pistes worden zorgvuldig onderhouden. Ook als er nog niet zoveel sneeuw is gevallen is het in Rokytnice, door het gebruik van kunstsneeuw, toch prima skiën.

Ook in de zomer is er genoeg te doen in Rokytnice. Er zijn veel uitgezette wandelroutes en fietsroutes met vertrek vanuit het dorp. Het is ook mogelijk om met de stoeltjeslift Horní Domky omhoog te gaan en dan terug te lopen naar Roktynice. Weer eens wat anders is het om van een berg af te steppen of te "gras skiën. "Nog spannender is het om te gaan paragliden, echt een hele belevenis. Leuk voor kinderen en volwassenen; een klimpark en een kartbaan. Lekker luieren bij het zwembad kan in Jablonec nad Jizerou, zo'n 3 km. verder op. In het centrum van Rokytnice nad Jizerou zijn diverse gezellige terrassen en restaurants.