We maken gebruik van cookies.  
background-image

Radvanice

Het kleine dorpje Radvanice ligt zo'n 11 km. ten oosten van Trutnov in het dal van de rivier de Jivka, in het Jestrebí gebergte. De hoogste top van dit gebergte ligt op de berg Žaltman (739 m). Via uitgezette wandelroutes kan de berg beklommen worden, het uitzicht vanaf de uitkijktoren op de omgeving is erg mooi.

In Radvanice is het prima vakantie vieren, wandelen, fietsen of natuurlijk gewoon lekker ontspannen. Ook in de omgeving is van alles te zien. Een bezoek aan Trutnov,  Dvur Kralove, Broumov en Hradec Kralove zijn leuke uitstapjes op maximaal een uur rijden. Zeker de moeite waard is Adrspach. Dit plaatsje is bekend om de werkelijk sprookjesachtige rotsformaties van Teplicke Skaly. Een uniek natuurverschijnsel!


In de winter kan er in Radvanice worden geskied. Het kleine skigebied is leuk voor kinderen en beginners. Meer gevorderde skiërs kunnen terecht in het skigebied van Mlade Buky (25 km) en Cerna Hora (30 km). Dit laatste gebied bestaat uit Pec pod Snezkou, Janske Lazne en Cerny Dul, Velka Upa en Svoboda nad Upou en is één van de grootste skigebieden van Tsjechië.

Afstand Venlo - Radvanice 900 km..