We maken gebruik van cookies.  
background-image

Pribram

Příbram, leuk stadje  Příbram, toeristisch treintje  Příbram, Svatá Hora. Heilige berg


De stad Příbram heeft ongeveer 35.000 inwoners en ligt in de streek Midden Bohemen, zo'n 60 km. ten zuidwesten van Praag. De stad ligt aan de rivier de Litavka, aan de voet van het Brdy gebergte.

Na de vondst van zilver en goud in de Middeleeuwen ontstond de mijnbouw en Příbram groeide uit tot een rijke provinciestad. Príbram heeft een levendig centrum met gezellige restaurantjes en winkels. Van 1 mei tot 30 september rijdt er een toeristisch treintje door het stadje.
 

Bezienswaardigheden in Pribram
 

 • In het mijnbouw museum wordt de geschiedenis van de mijnen verteld en kunnen de bezoekers het werken in de mijnen als het ware "voelen". Bezoekers reizen per trein boven en onder de grond, maken een wandeling door de mijntunnels, gaan met de lift een mijnschacht en glijden op een vlonder naar een gigantisch waterrad op 51 meter diepte in de de Drkolnov-mijn. De attractie is vooral populair bij kleine bezoekers! 
   
 • Boven de stad ligt Svatá Hora (Heilige Berg). Dit is de belangrijkste en oudste Mariabedevaartplaats van Tsjechië. Vanaf dit prachtige barokke complex uit de 17e eeuw heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Van veraf ziet u het complex met de basiliek al liggen.
   
 • Indrukwekkend en interessant is het Vojna werkkamp in Príbram. Dit terrein werd in eerste instantie gebruikt als gevangenis en werkkamp voor Duitse oorlogs gevangenen. Later werd het kamp door het communistische regime gebruikt om politieke gevangen op te sluiten.  U kunt hier eventueel ook een trip met de mijntrein nemen naar het begin van de 1600 m diepe Prokop-put , de diepste schacht van het hele district.
   
 • Aan de oostkant van het centrum ligt het recreatiegebied Padák. U vindt er een mooi openlucht zwembad met speeltuin en mocht u in de winter in Příbram verblijven dan is hier zelfs een skipiste! In Příbram is ook een aquapark, leuk voor als het weer wat minder is.  Ook vindt u hier een mooie educatieve wandelroute.
   

Afstand Venlo - Příbram:  750 km.

Příbram, mijnbouwmuseum  Drkolnov-mijn, vooral leuk voor kinderen  Padák-Příbram -educatieve-wandelroute
Pribram-zwemvijver  Pribran-waterspeeltuin  Příbram-aquapark