We maken gebruik van cookies.  
background-image

Posazavi Sazava dal

Welkom in Posázaví, de mooie vakantiebestemming in Centraal Bohemen vlakbij Praag 
 

Sázava en het klooster aan de rivier  Posázaví-Pilnik  Schitterende omgeving Sazava


HET STADJE SÁZAVA EN DE OMGEVING


Deze toeristische streek ligt ten zuiden van Praag en biedt een combinatie van prachtige natuur, historische monumenten en actieve recreatie rond de rivier de Sázava. Ook is er een stadje genoemd naar deeze rivier.
In vroegere tijden werd kalksteen gewonnen, waaruit kralen en armbanden werden gemaakt. Tegenwoordig is er de traditie van de Tsjechische glasblazerij, u kunt het Glass Art Center bezoeken.


Het landschap is bergachtig en bosrijk en dwars door de streek Posázaví stroomt de rivier de Sázava. Het gebied is toeristisch en een populaire stek voor actieve vakantiegangers.

Sázava ligt aan de Posázavská-route, een van de oudste en meest interessante gemarkeerde wandelpaden in het landschap.

De rivier de Sázava trekt bezoekers naar o.a. de mooie route tussen Týnec nad Sázavou en Pikovice, dat u heel goed met de trein, te voet of met de fiets kunt afleggen.
Of juist met kano’s en rafts en zo kunt u genieten van een avontuur op een rivier vol spannende stuwen en stroomversnellingen. Zoek uw favoriete kanoroute op de Sázava hier.
De Sázava is in de zomer één van de mooiste rivieren van Tsjechië en voor watersporters is het 135 km lange deel van de rivier van Stvořil naar Pikovice grotendeels bevaarbaar. Ook op de zijrivier de Blanice kan men kanoën, deze rivier mondt weer uit in de rivier de Sázava.kasteel Český Šternberk  kasteel Konopiště  Klooster in Sázava
 

WAT IS ER TE ZIEN IN  DE OMGEVING VAN SÁZAVA?


►  Volg de vallei van de rivier de Sázava via bruggen, tunnels en het kronkelende pad van de lokale spoorweg, de Posázava Pacific.
Deze de historische treinroute met de stoomtrein rijdt via Praag –Jílové–Týnec–Čerčany–Český Šternberk–Kácov en terug. 
Tijdens de treinreis passeert u tunnels, steekt u verschillende stenen viaducten over en geniet u van een adembenemend uitzicht op de pittoreske Sázava-rivierkloof.
De totale reis duurt meer dan drie uur en onderweg kunt u eventueel uitstappen om de diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

► Het St. Procopius-klooster in Sázava is een voormalig benedictijnenklooster met een schitterende gotische toren.

Ontstaan ​​in 1032. Sinds het begin van de 12e eeuw het benedictijnenklooster. Afgebrand door de Hussieten, nieuw leven ingeblazen in de 16e eeuw, in de 17e eeuw herbouwd in de barokstijl.
Tegenwoordig is het een museum dat u kunt bezoeken.

►  De kluizenaarsgrot in het kloostercomplex en de Votočnice-weide aan de oevers van de Sázava herinneren aan een oude legende over de oprichting van het klooster. 

►   In Sázava is er ook een plek aan de rivier waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en kano’s kunt huren.

►   Al meer dan 750 jaar wordt het landschap gedomineerd door twee prachtige kastelen; Kasteel Český Šternberk en Kasteel Konopiště. U kunt ze bezoeken!

►   Rond de stad Sázava zijn er veel fietsroutes waardoor het mogelijk is om op plaatsen te komen waar bijvoorbeeld motorvoertuigen niet mogen komen. De meeste routes zijn ontworpen voor recreatief fietsen en voor het verkennen van interessante plaatsen en mooie uitzichten rond Sázava. Lastig is dat Sázava in een dal ligt zodat u eerst een hoogteverschil van ongeveer 200 m moet overwinnen. (in het Noorden wat minder, in het zuiden wat steiler).

►   De populaire Posázavská-fietsroute loopt ook dwars door de stad.

►   In de streek liggen twee nationale natuurreservaten: Voděradské Bučiny en Ve Studeném. Sommige massieve beuken zijn meer dan 250 jaar oud. U kunt hier heerlijk wandelen.

►   Heerlijk zwemmeer bij Jevany

Votočnice, kluizenaarspad  De oude stoomtrein Posázava Pacific  Smetanova-vyhlídka-Posázavská-wandelpad