We maken gebruik van cookies.  
background-image

Pelhrimov

Pelhřimov, een historisch stadje in Zuid-Bohemen. 

Het charmante stadje Pelhřimov ligt halverwege Praag en Brno en wordt ook wel de toegangspoort tot de Boheems Moravische Hooglanden (Vysočina) genoemd. 

Het kleurrijke centrum van Pelhřimov     Fontein op het Masarykova plein in Pelhřimov     Gezellige terrassen in Pelhřimov
Pelhřimov heeft een mooi historisch centrum. Het hart van de stad is het Masarykova plein, met een fontein en rondom het plein vrolijk gekleurde herenhuizen met gezellige terrassen, restaurants en winkeltjes.

Een mooi uitzicht over de stad heeft u vanaf de de toren van de St. Bartholomeuskerk. Wilt u wat meer weten of de historie van de stad en de streek breng dan een bezoek aan het Vysočina museum. Dit is gevestigd in het kasteel van de heren van Říčany. Heel leuk, in één van de oude stadspoorten vindt u het museum van Records en Curiosa. Ieder jaar is er in Pelhřimov een festivalweekend met vele recordpogingen. Niet voor niets wordt Pelhřimov "de stad van de records" genoemd! Een paar 100 meter van het centrum ligt het park Děkanská zahrada. Er is een leuke speeltuin, minigolf en een mini-dierentuin.  

 

Kasteel van de heren van Říčany in Pelhřimov met Vysočina museum     De Bartolomeuskerk in Pelhřimov met een mooi uitzicht vanaf de toren     Pelhřimov museum van Records en Curiosa